Record Details

БАР’ЄРНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРИРОДНИХ ГЛИНИСТИХ МІНЕРАЛІВ

Наукові журнали Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title БАР’ЄРНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРИРОДНИХ ГЛИНИСТИХ МІНЕРАЛІВ
Barrier properties of natural clay minerals
Барьерные свойства природных глинистых минералов
 
Creator Дудар, Т.В.
Бугера, С.П.
Кадошніков, В.М.
Злобенко, Б.П.
 
Subject


 
Description  Розглянуто особливості сорбції урану на глинистих мінералах на прикладі бентоніту та палигорськіту з Черкаського родовища, а також використання глин як матеріалу для бар’єрів.
 Clay minerals is a perfect material for geochemical barrier due to their high water resistivity, plasticity, high sorbing capacity, well developed surface and cheapness in extraction and processing. This work studies the peculiarities of uranium sorbtion on clay minerals on the example of bentonite and palygorskite clay from Cherkassy deposit, and clay usage as a barrier material.
 Рассмотрены особенности сорбции урана на глинистых минералах на примере бентонита и палыгорскит из Черкасского месторождения, а также использование глин в качестве материала для барьеров.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2009-01-01
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/1662
10.18372/2306-1472.38.1662
 
Source Proceedings of the National Aviation University; Том 38, № 1 (2009); 56-60
Вестник Национального авиационного университета; Том 38, № 1 (2009); 56-60
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 38, № 1 (2009); 56-60
 
Language uk
 
Rights // o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з такими умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ