Record Details

BIOCHEMICAL METHOD OF RECEIVING THE ETHYL ALCOHOL

Наукові журнали Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title BIOCHEMICAL METHOD OF RECEIVING THE ETHYL ALCOHOL
БИОХИМИЧЕСКИЙ МЕТОД ПОЛУЧЕНИЯ ЭТИЛОВОГО СПИРТА
БІОХІМІЧНИЙ МЕТОД ОТРИМАННЯ ЕТИЛОВОГО СПИРТУ
 
Creator Гарасимчук, С. М.
Азаренкова, А. А.
Бойченко, М. С.
Барановський, М. Н.
 
Subject
biochemical method; chemical method; ethyl alcohol; raw materials; grain
UDC 504.06:662.754:620.92(045)

биохимический метод; химический метод; этиловый спирт; сырье; зерновые культуры
УДК 504.06:662.754:620.92(045)

: біохімічний метод; хімічний метод; етиловий спирт; сировина; зернові культури
УДК 504.06:662.754:620.92(045)
 
Description The article considers the main types of raw materials used for receiving the ethyl alcohol biochemical method. Analyzed technological process of production of ethyl alcohol biochemical method by fermentation of sugars under influence of enzymes of yeast. Provides an overview of the technological process of obtaining alcohol biochemical method that will help develop more effective ways to recycle and make alcohol production wasteless, environmentally and economically justified. Classification of biochemical method by types of raw materials used (grow sugar-containing (waste of sugar manufacture, beets, fruit, berries, grapes); starch- containing (potatoes, rye, oats, barley, corn, wheat); containing cellulose (wood, wood chips, straw, film cereals and other waste plants).
В статье рассмотрены основные виды сырья, которое используется для получения этилового спирта биохимическим методом. Проанализировано технологический процесс получения этилового спирта биохимическим методом путем сбраживания сахаров под действием ферментов дрожжей. Приведен обзор технологического процесса получения спирта биохимическим методом, что поможет разработать более эффективные способы по утилизации и сделать производство спирта безотходным, экологически и экономически оправданным. Приведенная классификация биохимического метода по видам используемого сырья (сахаросодержащее (отходы сахарного производства, свекла, фрукты, ягоды, виноград); крахмалсодержащее (картофель, рожь, овес, ячмень, кукуруза, пшеница); содержащее клетчатку (древесина, щепа, сульфитные щелоки, солома, пленки злаковых культур и другие отходы растений)).
У статті розглянуто основні види сировини, що використовується для одержання етилового спирту біохімічним методом. Проаналізовано технологічний процес одержання етилового спирту біохімічним методом шляхом зброджування цукрів під дією ферментів дріжджів. Наведено огляд технологічного процесу отримання спирту біохімічним методом, що допоможе розробити більш ефективні способи утилізації та зробити виробництво спирту безвідходним, екологічно й економічно виправданим. Наведено класифікацію біохімічного методу за видами сировини, що використовується (цукровмісні (відходи цукрового виробництва, буряк, фрукти, ягоди, виноград); крохмаловмісні (картопля, жито, овес, ячмінь, кукурудза, пшениця); містить клітковину (деревина, тирса, сульфітні луки, солома, плівки злакових культур та інші відходи рослин).
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2016-12-20
 
Type


 
Format application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/SBT/article/view/6038
10.18372/2310-5461.21.6038
 
Source Наукоємні технології; Том 21, № 1 (2014); 18-22
Science-based technologies; Том 21, № 1 (2014); 18-22
Наукоемкие технологии; Том 21, № 1 (2014); 18-22
 
Language uk
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ