Record Details

Захист особистих немайнових прав та законних інтересів батьків як учасників сімейних правовідносин

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Захист особистих немайнових прав та законних інтересів батьків як учасників сімейних правовідносин
 
Creator Братіца, Ольга Максимівна
 
Subject дипломна робота
сімейні правовідносини
особисті немайнові права
законні інтереси
юрисдикційна форма
неюрисдикційна форма
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020р.р. навчальному році" . Керівник проекту: д.ю.н., професор Тімуш Ірина Сергіївна
Метою дипломної роботи є комплексний аналіз, поглиблення знань про сутність, характерні ознаки, поняття, види та способи захисту особистих немайнових прав та законних інтересів у сімейному праві України. Об’єктом дослідження дипломної роботи є особисті немайнові права та законні інтереси батьків як учасників сімейні правовідносини, підстави їх виникнення та способи їх захисту у разі порушення. Предметом дослідження є наукові погляди, ідеї, концепції і теорії, нормативно-правові акти України та іноземних держав, практика їх застосування щодо здійснення та захисту особистих немайнових прав батьків і дітей.
Методологічну основу дослідження становлять такі методи як: загальнонаукові (діалектичний, формально-логічний, логіко-семантичний, системно-структурний, аналіз, синтез тощо) та спеціальні методи дослідження (порівняльно-правовий, історично-правовий та ін.). Наукова новизна дипломної роботи полягає в тому, що в дипломній роботі комплексно розглянуто сутність сімейних правовідносин та способи захисту особистих немайнових прав та законних інтересів батьків, обґрунтовано необхідність запровадження інституту посередництва в правову систему України.
Практична цінність дипломної роботи полягає в тому, що висновки і пропозиції, сформульовані в дипломній роботі, можуть бути використані у науково-дослідницькій діяльності для подальшої розробки теоретичних та практичних вирішень проблем юридичного регулювання сімейних відносин загалом, та вдосконалення інституту сім’ї.
 
Date 2020-03-19T05:55:31Z
2020-03-19T05:55:31Z
2020
 
Type Working Paper
 
Identifier http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41741
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ