Record Details

Особливості представлення банківської тематики в сучасному медіапросторі

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Особливості представлення банківської тематики в сучасному медіапросторі
 
Creator Вовчук, Аліна Вадимівна
 
Subject дипломна робота
медіапростір
масова комунікація
маніпуляція
інформаційне суспільство
інформаційна культура
банківський інформаційний продукт
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. № 580 /од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник проекту: професор, д-р. філол. наук Шульгіна Валентина Іванівна
Сучасний етап розвитку суспільства характеризується тим, що без своєчасного та повного задоволення інформаційних потреб жодна сфера суспільства нормально не функціонує та не може розвиватися. У ХХІ ст. реальна дійсність може бути представлена за допомогою теоретично необмеженої кількості підпросторів, що описують відповідні сфери об’єктивної реальності, одним із яких є медіапростір. Виявлення його специфіки нині — одна з найактуальніших проблем соціально-культурного значення.
Фінансова інформація відображує явища економічного життя суспільства. Оскільки банківські установи — це елементи економіки, то й фінансово-кредитна інформація є частиною економічної інформації.
Актуальність теми дослідження зумовлена соціально- політичними реаліями ХХІ століття. Економічна криза в Україні та всьому світі– далеко не нове явище, тому є необхідність висвітлювати складну фінансову інформацію для пересічних громадян– так, щоб без спеціальних знань вони змогли орієнтуватися у тематиці такої складності. Люди з будь-яким рівнем освіти мають орієнтуватися у економічній ситуації, а для цього можна створити окремі канали для подачі матеріалів. Як приклад, це може бути Telegram-канал, куди журналіст подаватиме концентровану вижимку важливої інформації без втрати головного сенсу.
Також є необхідність доповнити вже напрацьовані теоретичні положення про особливості інформаційних банківських матеріалів та ролі журналіста у формування контенту для фінансових установ.
Мета дослідження полягає у з'ясуванні особливостей представлення банківської тематики в сучасному медіапросторі.
 
Date 2021-01-05T12:15:16Z
2021-01-05T12:15:16Z
2020
 
Type Learning Object
 
Identifier Вовчук А.В. Особливості представлення банківської тематики в сучасному медіапросторі. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 92 с.
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44977
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ