Record Details

Пристосування літаків під заклади харчування на прикладі АН-26 у м.Київ

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Пристосування літаків під заклади харчування на прикладі АН-26 у м.Київ
Adaptation of aircraft for food establishments on the example of AN-26 in Kyiv
 
Creator Гнатюк, Лілія Романівна
Новік, Ганна Володимирівна
Волошина, Наталія Миколаївна
Gnatiuk, Liliia
Novik, Hanna
Voloshina, Nataliia
 
Subject транспортні засоби
реконструкція
ревіталізація
літак
екстер’єр
заклад харчування
дизайн інтер’єру
туризм
університет
vehicles
reconstruction
revitalization
plane
exterior
food establishment
interior design
tourism
university
 
Description У статті розглянуто напрямки реконструкції та ревіталізації транспортних засобів, а саме літаків, після тривалої експлуатації, які втратили своє первісне призна-чення. В роботі запропоновано варіанти пристосування літаків під заклади хар-чування. Особливе значення в дослідженні надається збереженню первісного зо-внішнього вигляду транспортних засобів. Їх пристосування для нової, альтерна-тивної функції стає невід’ємним способом відродження і розвитку міської терито-рії.
Метою роботи постає виявлення тенденцій з ревіталізації транспортних за-собів на основі аналізу світових прикладів та пошук додаткових рішень для май-бутньої реалізації проекту, задля збереження екологічних умов та покращення соціально-економічних та туристичних показників.
За допомогою методів порівняльного аналізу світової та вітчизняної практи-ки з ревіталізації транспортних засобів, визначено стан дослідження даної про-блеми та варіанти її вирішення. Для визначення стратегій ревіталізації розробле-но методику, яка складається з аналізу туристичних та економічних ресурсів в Україні.
В Україні, а саме в Києві поки що нема транспортних об’єктів, які б були перетворені в заклади харчування, тому маємо за мету створити місце, яке б за-лишило свою історичну цінність, а також привертало б багато нових відвідувачів. Застосування методів ревіталізації, задля перетворення транспортного об’єкту у м.Київ в заклад харчування не лише відновить потенціал та забезпечить покра-щення соціально-економічних показників не тільки в столиці, а і в Україні в ці-лому, але і запровадить початок масштабних програм ревіталізації транспортних засобів.
The article considers the directions of recon-struction and revitalization of vehicles, namely aircraft, after prolonged operation, which have lost their original purpose. The paper proposes options for adapting aircraft to food establishments. Particular im-portance in the study is given to the preser-vation of the original appearance of vehi-cles. Adapting them to a new, alternative function is becoming an integral part of the revival and development of the urban area.
The aim of the work is to identify trends in the revitalization of vehicles based on the analysis of world examples and search for additional solutions for future project implementation, to preserve envi-ronmental conditions and improve socio-economic and tourism performance.
Using the methods of comparative analysis of world and domestic practice of vehicle revitalization, the state of research of this problem and options for its solution are determined. To determine revitalization strategies, a methodology has been devel-oped, which consists of the analysis of tour-ist and economic resources in Ukraine.
In Ukraine, namely in Kyiv, there are no transport facilities that would be convert-ed into catering establishments, so we aim to create a place that would retain its histor-ical value, as well as attract many new visi-tors. The application of revitalization meth-ods to transform a transport facility in Kyiv into a food establishment will not only re-store the potential and improve socio-economic indicators not only in the capital, but also in Ukraine as a whole, but also in-troduce large-scale programs. revitalization of vehicles.
 
Date 2021-04-01T06:40:53Z
2021-04-01T06:40:53Z
2020
 
Type Article
 
Identifier Новік Г.В. Пристосування літаків під заклади харчування на прикладі АН-26 у м.Київ / Л.Р. Гнатюк, Г.В. Новік, Н.М. Волошина // Теорія та практика дизайну: зб. наук. праць. - К.: НАУ, 2020. - Вип. 21. - С. 31-38
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48978
10.18372/2415-8151.21.15058
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ