Record Details

Вплив бойового стресу на особистість військовослужбовця

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Вплив бойового стресу на особистість військовослужбовця
 
Creator Блінов, Олег Анатолійович
 
Subject військовослужбовці
бойовий стрес
особистість
бойова обстановка
адаптаційний процес
 
Description У статті показано, що всі хто приймає участь у бойових діях знаходяться під впливом бойового стресу, але на кожного він діє по-своєму. Існує достатньо велика кількість стрес-факторів впливу, одними з їх провідних характеристик є сила, інтенсивність і тривалість. Деформація особистості відбувається за умов надмірної дії на людину цих стрес-факторів, їх суб’єктивної оцінки.
На нашу думку, психологічні типи військовослужбовців, які зазнали деформації особистості, можна умовно поділити на три групи: до першої належать військовослужбовці (їм можна дати назву «задумливі») з ригідною формою поведінки; до другої групи належать військові (з психологічним типом «досвідчені») зі зрівноваженою психікою; до третьої групи належать військовослужбовці (психологічний тип – «реактивні») з дуже швидкою реакцію на зовнішні подразники.
 
Date 2020-09-01T09:53:50Z
2020-09-01T09:53:50Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Блінов О.А. Вплив бойового стресу на особистість військовослужбовця / ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Генеза буття особистості». – К. : ДП «Інформаційно-аналітичне агенство», 2017. – С. 161-162.
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44160
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher ДП «Інформаційно-аналітичне агенство»
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ