Record Details

Модуль генерації тестових даних для автоматизованого тестування програмного забезпечення

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Модуль генерації тестових даних для автоматизованого тестування програмного забезпечення
 
Creator Вантух, Ігорь Володимирович
 
Subject дипломна робота
автоматизноване тестування
тестові дані
генерація тестових даних
генетичний алгоритм
програмний модуль
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020р.р. навчальному році". Керівник проекту: Вавіленкова А. І.
З огляду на сучасні методології для розробки програмного забезпечення Agile маніфесту у кожній методології тестування відіграє таку ж роль, як і розробка програмного продукту. Тому і час, і ресурси, які необхідні на розробку і тестування, витрачаються однаково.
Сучасні програмні продукти можуть набувати надзвичайно великих розмірів, тому і протестувати все неможливо. Один із принципів тестування, який визначено у міжнародному стандарті ISTQB «вичерпне тестування неможливо» – тестування всього (усіх комбінацій входів та передумов) неможливо, за винятком тривіальних випадків. Замість того, щоб робити вичерпну перевірку, слід використовувати аналіз ризиків, методи тестування та пріоритети, щоб зосередити тестові зусилля [1, c. 16]. Але разом з тим слід розуміти, що із сучасною розробкою, коли можна розгортати нову версію продукту хоч кожен день завдяки CI/CD і тут ми знову стикаємось із «пародоксом пестицида» – якщо одні і ті ж тести повторюються знову і знову, з часом ці тести більше не знаходять нових дефектів. Для виявлення нових дефектів можуть знадобитися зміни існуючих тестів та даних випробувань. Випробування вже не ефективні для пошуку дефектів, так само як пестициди вже не ефективні для знищення комах через деякий час.
 
Date 2020-10-01T11:04:12Z
2020-10-01T11:04:12Z
2020-03
 
Type Working Paper
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44432
 
Language uk
 
Format application/msword
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ