Record Details

Наземна підготовка повітряного корабля до вильоту.

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Наземна підготовка повітряного корабля до вильоту.
 
Creator Пукас, Максим Іванович
 
Subject дипломна робота
наземне обслуговування
безпека
алгоритми центрування
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020р.р. навчальному році" . Керівник проекту: доцент, Аргунов Геннадій Федорович
Для ефективної експлуатації повітряних суден, авіакомпанії (особливо лоу-кости) дедалі частіше зменшують тривалість наземного обслуговування літака. Часто один літак повинен виконувати шість-вісім перельотів підряд. І затримка на одному із них гарантує затримку на всіх інших.
Центрування і розрахунок маси та балансу літака є значною та невід’ємною частиною наземної підготовки повітряного судна до польоту. При сучасних тенденціях зменшення часу наземного обслуговування цей процес щоразу більше потребує попереднього планування. Заздалегідь мають бути чітко визначені дії кожного працівника в суворих часових рамках для забезпечення регулярного відправлення рейсу.
Існує багато факторів та випадків у процесі наземного обслуговування літака і підготовці його до вильоту, що впливають на центрування та/чи процес центрування повітряного судна. Виконання часових параметрів обслуговування рейсу стосовно розрахунку маси та балансу напряму залежить від ступеня підготовки диспетчера центрування до цих факторів та випадків.
Розробка алгоритмів дій диспетчера центрування може позитивно вплинути на виконання часових параметрів цього процесу, і як наслідок, зменшення часових затримок і покращення регулярності польотів.
 
Date 2020-03-23T09:53:55Z
2020-03-23T09:53:55Z
2020-02
 
Type Thesis
 
Identifier http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41880
 
Language uk
 
Format application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
 
Publisher Національний авіаційний університет.
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ