Record Details

Культурні коди (частина 1). Аудіальна та візуальна репрезентація соціальних статусів (Вступ, Післямова, Глосарій, Список використаних джерел)

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Культурні коди (частина 1). Аудіальна та візуальна репрезентація соціальних статусів (Вступ, Післямова, Глосарій, Список використаних джерел)
 
Creator Тащенко, Анна Юріївна
 
Subject культурні коди
60.56
316.74:81
 
Description Монографія складається зі вступу, чотирьох розділів, післямови, глосарію, списку використаних джерел, додатків.
У вступі окреслено підстави для написання книги, її актуальність і новизну пропонованих матеріалів, підхід до підбору джерел, напрями подальших досліджень.
У післямові стисло підбито підсумки та вказано можливе використання результатів роботи.
В глосарії наведено визначення для семидесяти чотирьох основних термінів, що авторка використовує у своїй роботі.
Список використаних джерел включає 294 україно-, російсько- та англомовні джерела.
Робота присвячена дослідженню культурних кодів як засобів вияву соціальних статусів в процесі соціогенезу, здійсненого в межах соціології мови. Запит на монографію за такою темою випливає з того, що в сучасних соціальних комунікаціях на лідерські позиції почали виходити комерційні програмісти розуму і свідомості, а пересічні громадяни, за умови прогалин в справі системних пошуків і розробки теорій щодо культурних кодів, стають заручниками тотальних маніпуляцій і не здатні ефективно протидіяти їм. Запропонована авторська версія теоретичної реконструкції еволюції засобів кодування соціальних статусів і становлення суспільств, встановлено культурні коди соціальних статусів у міфах (на прикладі статево-гендерних атрибутів) та у літературних текстах.
 
Date 2017-06-12T16:08:35Z
2017-06-12T16:08:35Z
2011
 
Type Book chapter
 
Identifier 978-966-2970-64-7
http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29211
 
Language uk
 
Format application/msword
 
Publisher ДУІКТ
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ