Record Details

Реалізація принципів інклюзивної освіти при впровадженні проєкту «Вища освіта для всіх»

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Реалізація принципів інклюзивної освіти при впровадженні проєкту «Вища освіта для всіх»
 
Creator Калінін, Андрій Володимирович
 
Subject дипломна робота
інклюзивна освіта
принципи інклюзивної освіти
проєкт
заклади вищої освіти
дипломная работа
инклюзивное образование
принципы инклюзивного образования
проект
учреждения высшего образования
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в Репозитарії НАУ". Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 23 «Соціальна робота», спеціальність 231 «Соціальна робота», освітньо-професійна програма «Соціальна робота». Керівник проекту: к. психол. н., доцент Радченко Марина Ігорівна
Мета дипломної роботи полягає у дослідженні реалізації принципів інклюзивності для безперешкодного навчання здобувачів з особливими (освітніми) потребами в закладах вищої освіти. В роботі здійснюється ґрунтовний теоретичний аналіз принципів інклюзивної освіти, уточнюється поняття інклюзивної освіти, розглядається законодавче регулювання інклюзивної освіти в Україні, даються характеристика проєкту та порівняльний аналіз впровадження принципів інклюзивної освіти в закладах вищої освіти, що беруть участь у проєкті, надаються рекомендації щодо їх успішної реалізації. Практичне значення роботи полягає в тому, що реалізація принципів інклюзивної освіти в процесі впровадження проєкту «Вища освіта для всіх» сприятиме підвищенню якості вищої освіти та визнанню результатів навчання здобувачів освіти в Європейському просторі вищої освіти.
Цель дипломной работы заключается в исследовании реализации принципов инклюзивности для беспрепятственной учебы студентов с особенными (образовательными) потребностями в заведениях высшего образования. В работе осуществляется глубокий теоретический анализ принципов инклюзивного образования, уточняется понятие инклюзивного образования, рассматривается законодательное регулирование инклюзивного образования в Украине, даются характеристика проекта и сравнительный анализ внедрения принципов инклюзивного образования в заведениях высшего образования, участвующих в проекте, предоставляются рекомендации относительно их успешной реализации. Практическое значение работы заключается в том, что реализация принципов инклюзивного образования в процессе внедрения проекта "Высшее образование для всех" будет способствовать повышению качества высшего образования и признанию результатов учебы студентов в европейском пространстве высшего образования.
 
Date 2021-01-19T15:05:13Z
2021-01-19T15:05:13Z
2020
 
Type Book
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45325
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ