Record Details

Специфіка розвитку мистецьких видань у Західній Європі

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Специфіка розвитку мистецьких видань у Західній Європі
 
Creator Вишнякова, Юлія Сергіївна
 
Subject дипломна робота
театральна журналістика
культура
європейське театральне мистецтво
театральна критика
жанр
мистецькі тенденції
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. № 580 /од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник проекту: доцент, канд. наук із соц. ком. Іващук Антоніна Анатоліївна
Театральна тема у журналістиці на сьогодні набуває все більшої популярності: вона цікава великій аудиторії, масовому читачеві. Зі збільшенням популярності Інтернет-ЗМІ, блогів, порталів та онлайн-видань стала розвиватися і тема театру, перейшла на інший, ще не до кінця вивчений етап. Досліджують і пишуть на театральну тему не лише театральні критики, про постановки міркують кореспонденти, які мають поверхневе уявлення про театр, а також звичайні глядачі театральних вистав аналізують побачене у своїх блогах. Театрознавці вчаться писати не тільки наукові статті та книги, а й журналістські матеріали для ширшої аудиторії. А кореспонденти намагаються більше дізнатися про театр, щоб їх матеріали були не тільки інформаційними, а й аналітичними. На думку дослідниці Т. Орлової, критика як така, зараз переходить в іншу якість – в театральну журналістику.
Актуальність проблеми дослідження зумовлена тим, що театральна журналістика зараз стрімко розвивається і видозмінюється. Вона відображає явища і тенденції, які відбуваються у культурі в цілому та театрі зокрема, що, апріорі, є лакмусом суспільних настроїв, дзеркалом змін, ілюстрацією розвитку художньої думки. Протягом двох з половиною століть свого існування театральна журналістика дала світу безліч популярних видань, яскравих імен, запровадила цілий ряд специфічних жанрів, зміцнила традиції взаємодії та комунікації театру і публіки. І в наші дні ці процеси не втратили своєї актуальності: театральна журналістика переживає новий етап свого розвитку, пов'язаний з виникненням та прогресом мультимедійних технологій.
Культурна сфера стрімко розвивається, отже, має знаходити можливість комунікації зі своєю аудиторією, щоби розвивати та розважати своїх споживачів, а Інтернет-ЗМІ – це швидкий і зручний канал передачі інформації, який має широку аудиторію. У зв’язку з цим, вбачаємо потребу впроваджувати більшу кількість театральних онлайнових видань.
Теоретичним аспектам зародження, розвитку та важливості театральної журналістики присвячені роботи Велимчаниці О., Галицької В., Гарбузюк М., Глушко О., Григорьєва А., Гуменюк В., Орлової Т., Чужинова І. та ін.
 
Date 2021-01-05T12:15:34Z
2021-01-05T12:15:34Z
2020
 
Type Learning Object
 
Identifier Вишнякова Ю.С. Специфіка розвитку мистецьких видань у Західній Європі. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 86 с.
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44979
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ