Record Details

Ризик-менеджмент логістичної системи машинобудівних підприємств: монографія

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Ризик-менеджмент логістичної системи машинобудівних підприємств: монографія
 
Creator Смерічевський, Сергій Францович
Кривов’язюк, І.В.
Кулик, Ю.М.
 
Subject монографія
ризик-менеджмент
логістичні системи
машинобудівне підприємство
65.290-2
65.01:005.334:621
 
Description Для машинобудівних підприємств, які формують найбільш динамічний сектор економіки країн, проблема управління ризиками, подолання невизначеності набуває першочергового значення. Особливу актуальність вона має для підвищення ефективності функціонування логістичної системи, де ризики зумовлюють порушення інтеграції логістичних ланок, що призводить до матеріальних втрат. Запобігти
негативному впливу ризиків на виробничо-комерційну діяльність підприємства покликане формування системи ризик-менеджменту, результатом функціонування якої є реалізація управлінських рішень,
спрямованих на своєчасну ідентифікацію та оцінювання ризиків логістичної системи. Пошук нових векторів та інструментів ризик-менеджменту логістичної системи машинобудівних підприємств спрямований забезпечити швидкість і дієвість управлінських рішень, оптимізацію логістичних витрат, підвищення рівня ефективності логістичної діяльності підприємства.
Монографія розкриває нове вирішення важливого науково-прикладного завдання, що полягає у поглибленні теоретичних і методичних положень ризик-менеджменту, що націлені на підвищення рівня ефективності та обґрунтування напрямів реалізації ризик-менеджменту логістичної системи машинобудівних підприємств.
Розкрито теоретичні основи ризик-менеджменту логістичної системи підприємства. Проаналізовано основні ризики, що впливають на роботу машинобудівних підприємств України, здійснено кількісне оцінювання ризиків логістичних систем за кожною її складовою, проаналізовано вплив зовнішнього середовища на ризики логістичної системи машинобудівних підприємств, здійснено аналіз ефективності їх системи ризик-менеджменту. В якості напрямів поліпшення системи ризик-менеджменту логістичної системи машинобудівних підприємств пропоновано застосування реінжинірингу, удосконалення теоретико-методичних та науково-практичних положень щодо впровадження стратегій та моделювання оцінювання ефективності його реалізації.
Видання розраховане на наукових працівників, викладачів вищих навчальних закладів, спеціалістів у сфері управління підприємствами та логістики.
 
Date 2020-06-04T10:42:53Z
2020-06-04T10:42:53Z
2018
 
Type Book
 
Identifier Кривов’язюк І.В., Смерічевський С.Ф., Кулик Ю.М. Ризик-менеджмент логістичної системи машинобудівних підприємств: монографія / К.: Видавничий дім «Кондор», 2018. – 200 с.
978-617-7582-63-1
http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/43283
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Видавничий дім «Кондор»
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ