Record Details

Вплив вітроелектростанцій на орнітофауну

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Вплив вітроелектростанцій на орнітофауну
 
Creator Тітова Констанція
Титова Констанция
Titova Konstancya
Агєєва Галина Миколаївна
Агеева Галина Николаевна
Agieieva Galyna
 
Subject орнітофауна
вітрові електростанції
природне середовище
птахи
504.05(043.2)
 
Description 1. Вітроенергетика. – URL: http://saee.gov.ua/uk/ae/windenergy
2. Вітрова енергетика в Україні: 7 найпотужніших станцій. – URL: https://shotam.info/vitrova-enerhetyka-v-ukraini-7-naypotuzhnishykh-stantsiy/
3. Чилярецький П., Паславська А. Посібник з оцінки впливу вітроелектростанцій на птахів (адаптований переклад з польської). – Київ, 2019. – 24 с.
Птахи є не тільки невід'ємною складовою природного середовища, яке вони заселяють, але й своєрідним індикатором його стану. Зміни видового складу та чисельності птахів – це наслідки позитивних та негативних зрушень, що відбуваються в місцях їх гніздування, зимівлі, на шляхах міграцій. Причинами можуть бути й результати життєдіяльності людства, зокрема, освоєння нових територій, містобудування, висотне будівництво, використання прозорих та дзеркальних вертикальних поверхонь, електрифікація територій, тощо. Зміни клімату, дефіцит викопних джерел енергії призводять до пошуку альтернативних джерел електроенергії, які б дозволяли зменшити викиди вуглекислого та сірчистого газу, оксидів азоту та пилу, уникнути забруднення ґрунтів та деградації земель. За оцінками спеціалістів використання вітроелектростанцій для виробництва енергії має значно менший вплив на навколишнє середовище, ніж використання інших джерел виробництва енергії. Однак цей вплив не виключається повністю.
 
Date 2019-11-13T18:11:01Z
2019-11-13T18:11:01Z
2019-11
 
Type Thesis
 
Identifier Тітова К., Агєєва Г. М. Вплив вітроелектростанцій на орнітофауну. Архітектура та екологія: матеріали Х Міжнар. наук.-практ. конф., 12-14 листопада 2019 р., Київ. - Київ : НАУ, 2019. - С.175-176.
http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/40597
 
Language uk
 
Relation Сер. 42. Архитектура, проектирование, градостроительство;
 
Format application/pdf
image/jpeg
application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ