Record Details

Програмний модуль розпізнавання зображення на основі нейронної мережі

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Програмний модуль розпізнавання зображення на основі нейронної мережі
 
Creator Шеремет, Олесь Віталійович
 
Subject дипломна робота
нейронні мережі
Open Source Computer Vision Library
розпізнавання зображення
Інтегроване середовище розробки
програмний модуль
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020р.р. навчальному році". Керівник проекту: к.т.н., доц. Росінська Г.П.
З розвитком обчислювальної техніки стало можливим вирішити ряд завдань, що виникають в процесі життєдіяльності, полегшити, прискорити, підвищити якість результату. Наприклад, робота різних систем життєзабезпечення, взаємодія людини з комп'ютером, поява роботизованих систем та ін. Проте, слід відзначити, що забезпечити задовільний результат в деяких завданнях (розпізнавання об'єктів, що швидко подібних об'єктів, рукописного тексту) в даний час не вдається через недосконалість розроблених алгоритмів розпізнавання.
Розпізнавання образів – науковий напрямок, пов'язаний з розробкою принципів і побудовою систем, призначених для визначення приналежності даного об'єкту до одного із заздалегідь виділених класів об'єктів. Завдання пошуку зображення за зразком є частиною (підзадачею) більш загальної задачі розпізнавання образів. При несистематичному і ненаправленному пошуку «схожих» об'єктів з безлічі об'єктів, їх можна перераховувати безкінечно довго і не прийти до завершення із заданою вірогідністю. В окремих випадках об'єкти характеризуються такими ідентифікаційними параметрами (ознаками), як форма, колір, положення, рухливість, по відмінним рисам, їх комбінації. Залежно від цих факторів об'єкти піддаються класифікації. Часто стоїть не глобальне завдання класифікації всіх оточуючих об'єктів, а необхідність виділити в вхідному відео-потоці об'єкти певного роду.
 
Date 2020-09-30T07:25:33Z
2020-09-30T07:25:33Z
2020-03
 
Type Working Paper
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44407
 
Language uk
 
Format application/msword
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ