Record Details

Управління нематеріальними активами на підприємстві авіаційної галузі

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Управління нематеріальними активами на підприємстві авіаційної галузі
 
Creator Марченко, Катерина Олександрівна
 
Subject дипломна робота
нематеріальні активи
ефективність
оцінка
потенціал
інтелектуальний капітал
управління
інновації
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020 р.р. навчальному році" . Керівник проекту: доцент, к.е.н., Кривицька Наталья Юріївна
Об’єкт дослідження – процеси формування і управління нематеріальними активами підприємств авіаційної галузі. Предмет дослідження – аргументування напрямів забезпечення ефективного управління нематеріальних активів (на прикладі ДП «Украерорух»).
Мета дипломної роботи – є розробка системи активізації розробки та включення нематеріальних активів в господарський оборот як фактору підвищення економічного потенціалу підприємства
Методи дослідження – науковий, емпірично-науковий, кореляційно-регресійний аналіз, експертних оцінок.
Елементами наукової новизни дослідження є отримання наукових результатів, які містять положення теорії й практики побудови та удосконалення схеми організації процесу управління нематеріальними активами, зокрема:
-обґрунтовані умови формування й реалізації даної схеми, що передбачає аналіз зовнішнього й внутрішнього середовища, наявний інтелектуальний капітал та його вплив на формування нематеріальних активів підприємства;
-визначено, що цінність нематеріальних активів зростає тільки в контексті обраної підприємством стратегії – це означає, що стратегічна відповідність і інтеграція забезпечують той концептуальний будівельний матеріал, який лежить в основі формування цілей для людського, інформаційного та організаційного капіталу складової навчання і розвитку підприємства;
-визначено необхідність інноваційного розвитку підприємства на основі реалізації потенціалу нематеріальних активів, який необхідно розуміти як інтенсивність розробки та ефективність впровадження нематеріальних активів на підприємстві.
Рекомендації щодо використання результатів – удосконалену схему та запропоновані заходи щодо підвищення ефективності управління нематеріальним активами на підприємстві авіаційної галузі рекомендується застосовувати для підвищення економічного потенціалу, враховуючі стратегію розвитку підприємства.
Галузь застосування і ступінь впровадження матеріалів дипломної роботи – матеріали дипломної роботи можна використовувати на підприємствах авіаційної галузі.
Прогнозні припущення про розвиток об’єкта і предмета дослідження – в майбутньому необхідно особливу увагу приділити розвитку наукоємних складових нематеріальних активів підприємств авіаційної галузі.

 
Date 2020-05-18T11:32:29Z
2020-05-18T11:32:29Z
2020-05-18
 
Type Working Paper
 
Identifier http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/42718
 
Language uk
 
Format application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ