Удосконалення технології біосинтезу дріжджів Saccharomyces boulardii для виробництва пробіотика «Нормагут»
Репозитарій Національного Авіаційного Університету
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Удосконалення технології біосинтезу дріжджів Saccharomyces boulardii для виробництва пробіотика «Нормагут»
|
|
Creator |
Шпетна, Крістіна Олексіївна
|
|
Subject |
біотехнологія
пробіотики дипломна робота дріжджі поживне середовище джерело неорганічного азоту Saccharomyces boulardii |
|
Description |
Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к. т. н., доцент кафедри біотехнології Решетняк Л. Р.
Удосконалено технологію біосинтезу дріжджів Saccharomyces boulardii для виробництва пробіотика «Нормагут», що дозволяє скоротити час накопичення біомаси дріжджів та збільшити у 2 рази її кількість. Встановлено, що для накопичення біомаси дріджіжів доцільно використовувати синтетичне поживне середовище Рідера з додаванням в якості джерела неорганічного азоту – сечовини, що володіє високими ростовими властивостями. Відповідно, це поживне середовище є актуальним, перспективним і дешевим для збільшення виходу дріжджів. Матеріали дипломної роботи можуть бути використані при викладанні дисциплін за спеціальністю 162 «Біотехнологія та біоінженерія». |
|
Date |
2021-02-11T13:14:33Z
2021-02-11T13:14:33Z 2020-12 |
|
Identifier |
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46755
|
|
Language |
uk
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Національний авіаційний університет
|
|