Record Details

Теплотехнічний розрахунок термічно неоднорідних огороджувальних конструкцій будівель та споруд

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Теплотехнічний розрахунок термічно неоднорідних огороджувальних конструкцій будівель та споруд
 
Creator Міхеєв, Денис Олегович
 
Subject дипломна робота
будівництво
теплотехнічний розрахунок
огороджувальні конструкції
термічнонеоднорідний
енергозбереження
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Науковий керівник: Скребнєва Світлана Миколаївна, к.т.н., доцент
В роботі проаналізовано існуючі конструктивні рішення стін із легких сталевих тонкостінних конструкцій та методи теплотехнічного розрахунку термічно неоднорідних огороджувальних конструкцій; досліджено вплив конструктивних параметрів стін із легких сталевих тонкостінних конструкцій (ЛСТК) на їхню теплопровідність.
На сьогоднішній день в Україні гостро постає питання енергозбереження в будівництві. Тому оцінка теплової надійності стін із легких сталевих тонкостінних конструкцій (ЛСТК) є досить актуальною.
На сьогоднішній день на будівельному ринку України основою будівель будь-яких промислових об'єктів, складських приміщень, спортивних та торговельно-розважальних комплексів є металевий каркас. Металеві вертикальні стійки і горизонтальні ригеля за допомогою болтових з'єднань збираються в поперечні рами, які кріпляться до фундамента, розташовуючись на рівній відстані один від одного. До поперечних рам кріпиться система розтяжок або зв'язків, що додає конструкції розрахункову міцність. Потім встановлюються покрівельні і стінні прогони, а також задаються обрамлення під вікна і двері. Несучий каркас готовий. Далі можна використовувати будь-яке облицювання. Це можуть бути і залізобетон, і цегельна кладка, і спеціальні панелі типу "сендвіч", а також будь-які комбінації вказаних конструкцій.
Сфера застосування будівель із металоконструкцій дуже широка. Останнім часом на ринку конструкцій активно поширюється асортимент облицювальних матеріалів. Цей процес робить металоконструкції привабливими в області будівництва торговельних споруд.
 
Date 2021-02-12T12:15:33Z
2021-02-12T12:15:33Z
2020-12
 
Type Learning Object
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46966
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ