Удосконалення технології переробки відходів виноробства
Репозитарій Національного Авіаційного Університету
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Удосконалення технології переробки відходів виноробства
|
|
Creator |
Коваленко, Леонід Володимирович
|
|
Subject |
виноград
дипломна робота вичавки відходи виноробства виноградна олія пектин |
|
Description |
Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к.т.н., доцент кафедри біотехнології Косоголова Л. О.
Виробництво пектину з виноградних вичавків – досить ефективний але мало розповсюджений спосіб утилізації відходів виноробства у українській практиці через недостатню кількість підприємств, що готові цим займатись. Згідно з наявними даними виноградний пектин володіє хорошими желюючими властивостями і не поступається яблучному, айвовому і лимонному. Він може бути використаний у кондитерській промисловості. Промислове виробництво його з виноградних вичавок ще не налагоджено. Олія з виноградного насіння може бути одержана за допомогою холодного або гарячого пресування а також екстракції. Екстракція дає змогу отримувати значно більший вихід готової олії. Однак при холодному віджимі олія зберігає більшу кількість корисних речовин і мікроелементів. Отримані результати досліджень дозволяють на основі отриманих даних запропонувати удосконалену технологічну схему виробництва олії з .виноградних кісточок. Новизною є удосконалення технології за рахунок підбору правильної технології виробництва олії, яка у Україні не використовується та найбільш ефективного обладнання для реалізації. |
|
Date |
2021-02-12T12:11:04Z
2021-02-12T12:11:04Z 2020-12 |
|
Identifier |
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46964
|
|
Language |
uk
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Національний авіаційний університет
|
|