Record Details

Комп’ютер з мінімальним енергоспоживанням

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Комп’ютер з мінімальним енергоспоживанням
 
Creator Драч, Валерія Ігорівна
 
Subject комп’ютер
енергоспоживання
мережа
живлення
дипломна робота
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник проекту: доцент, к.т.н., Єфимець Валентин Микитович
Споживання енергії є обов'язковою умовою існування людства. Наявність доступної для споживання енергії завжди було необхідною умовою для задоволення потреб людини, збільшення тривалості та поліпшення умов його життя.
У сучасному світі енергетика є основою розвитку базових галузей промисловості, що визначають прогрес суспільного виробництва. В усіх промислово розвинених країнах темпи розвитку енергетики випереджали темпи розвитку інших галузей.
У той же час енергетика - одне з джерел несприятливого впливу на навколишнє середовище і людину. Вона впливає на атмосферу (споживання кисню, викиди газів, вологи і твердих частинок), гідросферу (споживання води, створення штучних водоймищ, скиди забруднених і нагрітих вод, рідких відходів) і на літосферу (споживання викопних палив, зміна ландшафту, викиди токсичних речовин) .
Незважаючи на зазначені фактори негативного впливу енергетики на навколишнє середовище, зростання споживання енергії не викликало особливої тривоги у широкої громадськості. Так тривало до середини 70-х років, коли в руках фахівців виявилися численні дані, що свідчать про сильний антропогенний тиск на кліматичну систему, що таїть загрозу глобальної катастрофи при неконтрольованому зростанні енергоспоживання. З тих пір жодна інша наукова проблема не привертає такої пильної уваги, як проблема справжніх, а особливо майбутніх змін клімату.
Вважається, що однією з головних причин цієї зміни є енергетика. Під енергетикою при цьому розуміється будь-яка область людської діяльності, пов'язана з виробництвом і споживанням енергії.
 
Date 2021-02-17T11:14:41Z
2021-02-17T11:14:41Z
2020-12
 
Type Learning Object
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/47201
 
Language uk
 
Format application/pdf
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ