Record Details

Процеси проведення аудиту систем управління якістю авіаційних суб`єктів

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Процеси проведення аудиту систем управління якістю авіаційних суб`єктів
 
Creator Школьний, Михайло Миколайович
 
Subject аудит
авіакомпанія
стандарт
система управління якістю
дипломна робота
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник роботи: к.т.н., доц. - Башта Олександр Васильович
У роботі подано проведення аналізу основних стандартів та нормативних документів що описують особливості підготовки та проходження аудиту IOSA в невеликій авіакомпанії, впровадження та функціонування СУЯ та СУБП на підприємстві; огляд СУЯ (СУБП) на підприємстві авіаційної галузі, аналіз її відповідності вимогам стандартів, огляд пропозицій щодо удосконалення елементів СУЯ (СУБП) підприємства.
Серед методів дослідження використовувалися переважно методи емпіричного дослідження:
- спостереження за розвитком програми IOSA в світі;
- порівняння способів досягнення відповідності стандартам IOSA між різними авіакомпаніями;
- вимір економічної ефективності від досягнення відповідності;
- моніторинг результатів та спостереження тенденцій подальшого розвитку.
5
З методів теоретичного дослідження використовувався метод сходження від абстрактного до конкретного, а саме від абстрактних вимог стандартів до їх конкретного втілення в експлуатаційну діяльність невеликої авіакомпанії. Результатом роботи є виявлення та аналіз ключових особливостей підготовки та проходження аудиту IOSA в невеликій авіакомпанії, що є новаторськім підходом в авіатранспортної галузі України. Техніко-економічні показники пов'язані з економічною ефективністю впровадження стандартів експлуатаційної безпеки та участі в Програмі, що дозволяє реально зекономити фінансові ресурси авіакомпанії у розмірі до 90 тис. дол. США на рік та забезпечує значну економію матеріальних і людський ресурсів.
Результати досліджень, а саме управлінські рішення, які базуються на аналізі особливостей, були впроваджені у діяльність двох провідних українських авіакомпанії, які підпадають під визначення «невеликі» та які успішно пройшли аудит IOSA.
Набутий та систематизований у роботі досвід рекомендується використовувати в усіх авіакомпаніях, які прагнуть вдосконалення та відповідності найкращім стандартам галузі.
Робота має прикладне значення для забезпечення розвитку систем управління якістю та безпекою польотів в Цивільній авіації України.
Розвиток об’єкта дослідження - авіакомпанії буде направлений на вдосконалення процесів забезпечення експлуатаційної безпеки, як запорука сталого розвитку всієї авіатранспортної галузі, що забезпечить як зростання ринку праці так й надходжень до бюджету.
 
Date 2021-02-17T09:01:01Z
2021-02-17T09:01:01Z
2020-12
 
Type Thesis
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/47195
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ