Проблеми та перспективи розвитку гастрономічного туризму в Україні
Репозитарій Національного Авіаційного Університету
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Проблеми та перспективи розвитку гастрономічного туризму в Україні
|
|
Creator |
Михальчук, Ірина Вікторівна
|
|
Subject |
дипломна робота
гастрономічний туризм туризм в Україні кулінарний туризм перспективи гастрономічного туризму туризм |
|
Description |
Робота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020р.р. навчальному році". Науковий керівник: к. геогр.н., доцент кафедри міжнародного туризму та країнознавства Борисюк Оксана Анатоліївна
В умовах сьогодення важливою сладовою туристичної індустрії є харчування туристів. Окрім знайомства з цікавими історичними пам’ятками, містами та країними туристи прагнуть пізнати особливості національної кухні. Гастрономічний туризм як подорожі з метою задоволення своїх гастрономічних потреб та смаків – один із прогресивних та перспективних сучасних напрямків у туристичній галузі. Даний вид туризму отримав досить інтенсивний розвиток та здобув неабияку популярність у світі, зокрема у Європі. Можливість популяризувати такий вид подорожей в Україні та світі та стимулювати розвиток багатьох регіонів, зокрема через прилив коштів до місцевих бюджетів, робить дану тему особливо актуальною в наш час. Досвід Італії, Франції, Китаю, Японії, США та інших гастрономічних країн світу набув особливого значення для розвитку українського потенціалу в цьому ж напрямку. Велике значення гастрономічного туризму виявляється у можливості розмежовувати особливості культури певних народів, із цієї точки зору він являє собою засіб посилення перехресного культурного спілкування, є проявом міжнаціональних зв’язків та сприяє встаноленню всебічних контактів. В результаті розмаїття культурних контактів проходить синтез ментальних, матеріальних і духовних цінностей та здобутків від державного рівня до міжособистісного . Дослідження стану ринку на сучасному етапі та напрямки розвитку гастрономічного туризму є запорукою виявлення перспектив розвитку гастрономічного туризму нашої країни та розробки конкурентноспроможного туристичного продукту на світовому ринку туристичних послуг. |
|
Date |
2020-10-20T06:03:53Z
2020-10-20T06:03:53Z 2020-06 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Михальчук І.В. Проблеми та перспективи розвитку гастрономічного туризму в Україні . - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Туризм". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 97с.
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44538 |
|
Language |
uk
|
|
Format |
application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
|
|
Publisher |
Національний авіаційний університет
|
|