Record Details

Організація і методика обліку аналізу та аудиту дебіторської та кредиторської заборгованості на авіаційному підприємстві

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Організація і методика обліку аналізу та аудиту дебіторської та кредиторської заборгованості на авіаційному підприємстві
 
Creator Костенко, Олена Олексіївна
 
Subject облік
аналіз
аудит
фінансова звітність
методика
дипломна робота
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од Керівник проекту: к.е.н. доцент Афанас’єва Інна Іванівна
Глобальна економічна, політична та соціальна криза негативно впливають на результати діяльності суб’єктів господарювання, які на свій власний ризик здійснюють діяльність з метою отримання прибутку та розвитку підприємства у довгостроковому періоду. Одними з найбільш гострих проблем підприємств України в таких умовах нестабільної національної і світової економіки та пандемії стали зниження платоспроможності господарюючих суб’єктів, виникнення простороченої заборгованості та, як наслідок, понесення збитків діяльності. У такий час відмічається незбалансованість за строками та розмірами погашення дебіторської заборгованості контрагентами та погашенням власних зобов’язань підприємством.
У процесі своєї діяльності господарюючі суб’єкти залучають вільні кошти інших контрагентів, надають послуги, виконують роботи, реалізують продуктію або товар. При цьому виникають різні форми заборгованості, що проявляються як активи та джерела їх утворення.
Достовірні дані про зміни у складі заборгованості за напрямами діяльності та іншими показниками надають системи бухгалтерського обліку та фінансово-господарського контролю, які забезпечують достовірною інформацією процес прийняття ефективних управлінських рішень.
З огляду на складові фінансової звітності відмітимо, що дебіторська заборгованісті значно впливає на розмір актиів, а кредиторська – пасивів балансу, тому що на дату складання звітності їх розмір суттєво впливає на формування валюти основної форми фінансової звітності.
Значна кількість праць вчених-економістів присвячена організаційним та методичним аспектам фінансового та управлінського обліку, аудиту заборгованості. Висвітленню дискусійних питань зазначених напрямів займалися наступні провідні науковці: Ф.Ф. Бутинець, С.В. Голов, Л.П., Кулаковська, Н.М. Малюга, В.В. Пантелеєв, С.А. Петрик та інші вчені. В роботах науковців визначається коло проблемних або невирішених питань щодо визначення, оцінки та класифікації заборгованості, неузгодженості деяких положень національних та міжнародних стандартів, практики проведення аудиторських перевірок дебіторської та кредиторської заборгованості.
 
Date 2021-01-29T12:09:08Z
2021-01-29T12:09:08Z
2020
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45568
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ