Record Details

Сучасний стан осмислення дефініції "міфопоетика"

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Сучасний стан осмислення дефініції "міфопоетика"
 
Creator Колісниченко, Анна Віталіївна
Харицька, Світлана Василівна
 
Subject міф
міфопоетика
міфорецепція
міфокритика
міфологія
міфотворення
УДК 82.091
 
Description Існуючі різнопланові дослідження проблеми і постійна увага культурологів і літературознавців спонукають до аналітичної рефлексії самого поняття міфопоетики. Термін «міфопоетика» займає особливе місце у літературознавчій теорії, оскільки думки науковців щодо цього поняття діаметрально протилежні.
У статті проаналізована специфіка поняття «міфопоетика», сучасні варіанти його потрактування, проілюстровано основні знакові підходи до визначення терміну. Наголошено, що відсутність визначення поняття при його використанні в якості об’єкту аналізу свідчить не лише про недостатність термінології, а й про необхідність уведення у науковий простір дефініції узагальненого характеру, оскільки міфопоетика може бути предметом дослідження як літературознавства, так і лінгвістики, культурології, фольклористики, історіографії, філософії чи психології.
 
Date 2020-04-26T16:42:57Z
2020-04-26T16:42:57Z
2020
 
Type Article
 
Identifier Колісниченко А. В., Харицька С. В. Сучасний стан осмислення дефініції «міфопоетика» / А. В. Колісниченко, С. В. Харицька // Гуманітарна освіта у технічних вищих навчальних закладах: зб.наук.праць. – №41. – Київ: НАУ, 2020. – С. 85-93.
http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/42379
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ