Record Details

Управління фінансовою стійкістю транспортного підприємства

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Управління фінансовою стійкістю транспортного підприємства
 
Creator Храпач, Владислав Олегович
 
Subject дипломна робота
фінансова стійкість
фінансовий стан
організаційні структури
рівень фінансової автономії
моніторинг фінансової стійкості
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: д.е.н., професор Пілецька Саміра Тимофіївна
В наш час, коли зросла інтенсивність конкуренції, а світові процеси приводять до постійних кризових явищ, першочерговою справою будь-якого підприємця є забезпечення фінансової стійкості підприємства. Спроможність підприємства відповідати всім викликам, що воно зустріне є головною передумовою його майбутнього процвітання. Фінансова стійкість - одна з необхідних якостей успішного в довгостроковій перспективі функціонування підприємства. Управління фінансовою стійкістю підприємства отримало в даний час надзвичайну актуальність, оскільки це пов'язано не тільки з фінансовими кризами, зростанням нестабільності, постійним варіюванням цін на енергоносії (передусім нафту і газ), подорожчанням цін на банківські послуги, але і посилення інтеграційних процесів в економіці, що загрожує його економічній безпеці. У цих умовах підприємства зіткнулися з пошуком принципово нових підходів до управління фінансовою стійкістю підприємств в контексті забезпечення їх економічної безпеки.
Визначення рівня фінансової стійкості та розробка заходів підвищення рівня фінансової стійкості повинні стати першочерговими завданнями фінансових менеджерів на будь-якому підприємстві. Ризик відсутності можливостей розрахуватися за заробітною платою, затримка надходжень коштів від покупців, ризик втрати підприємства за несплату боргів все це є проблемами майже кожного підприємства сьогодення, тому забезпечення спокою, фінансової стійкості підприємства - головна мета управління фінансами. Все це є можливим лише за здатності відповідальних людей ефективно налагодити використання наявних ресурсів.
 
Date 2021-01-21T12:28:04Z
2021-01-21T12:28:04Z
2021
 
Type Learning Object
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45409
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ