Record Details

Ігрова мотивація як чинник розвитку гейм адикції

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Ігрова мотивація як чинник розвитку гейм адикції
 
Creator Синчук, Вероніка Володимирівна
 
Subject дипломна робота
гейм адикція
ігрова мотивація
залежність
багатокористувацька рольова онлайн гра
геймер
аватар опосередковане середовище
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в Репозитарії НАУ".
Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 05 Соціальні та поведінкові науки, спеціальність 053 «Психологія», освітньо-професійна програма «Практична психологія».
Керівник проекту: д. психол. н., професор Семиченко Валентина Анатоліївна
У дипломній роботі розкрито поняття гейм адикції, зокрема її місце в структурі залежної поведінки, симптоми її прояву та механізми виникнення, серед яких: особистісні чинники, особливості віртуального простору гри, соціальна складова тощо. Охарактеризовано психологічну класифікацію ігор та підходи до дослідження ігрової мотивації учасників рольових онлайн ігор. Описано результати емпіричного дослідження ігрової мотивації як чинника розвитку гейм адикції. Розроблено та впроваджено психологічний тренінг зниження рівня прояву гейм адикції та перевірено його ефективність. Запропоновано практичні рекомендації психологам щодо роботи з гейм адиктами у вигляді моделі надання психологічної допомоги та профілактичного заходу у форматі бесіди.
Практичне значення роботи полягає в тому, що матеріали дослідження можуть бути використані викладачами ЗВО, соціальними працівниками, практичними психологами в роботі з гейм-адикцією молодді та осіб дорослого віку, а також в процесі психодіагностичної, просвітницької, профілактичної роботи і при наданні психологічної допомоги.
 
Date 2021-01-06T12:00:46Z
2021-01-06T12:00:46Z
2020
 
Type Learning Object
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45024
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ