Record Details

Програмний засіб перенесення нейронного стилю для зміни представлення зображень

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Програмний засіб перенесення нейронного стилю для зміни представлення зображень
 
Creator Вовк, Володимир Андрійович
 
Subject дипломна робота
передача стилю
редагування малюнків
нейронна мережа
машинне навчання
аналіз рисунків
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: Артамонов Є.Б.
Передача стилю полягає у створенні зображення з тим самим "вмістом", що і базове зображення, але зі "стилем" іншого зображення (як правило, художнього). Це досягається за рахунок оптимізації функції втрат, яка складається з 3 компонентів: "втрата стилю", "втрата вмісту" та "загальна втрата змін":
Повна втрата варіації накладає місцеву просторову неперервність між пікселями комбінованого зображення, надаючи йому візуальну цілісність.
Втрата стилю полягає там, де глибоке навчання зберігається - це визначається за допомогою глибокої згорткової нейронної мережі. Точніше, він складається із суми L2 відстаней між матрицями Грама подань базового зображення та еталонного зображення стилю, витягнутих з різних шарів коннету (тренованих на ImageNet). Загальна ідея полягає у захопленні інформації про колір / текстуру в різних просторових масштабах (досить великі масштаби - визначаються глибиною розглянутого шару).
 
Date 2021-02-24T11:48:07Z
2021-02-24T11:48:07Z
2020-12
 
Type Working Paper
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/47731
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ