Record Details

Українська мова. Практикум для студентів усіх спеціальностей

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Українська мова. Практикум для студентів усіх спеціальностей
 
Creator Сібрук, Анастасія Володимирівна
Бурлакова, Ірина Вікторівна
Онуфрійчук, Ганна Іванівна
Добровольська, Людмила Анатоліївна
Земляна, Галина Іванівна
 
Subject мова
ділові папери
наукова комунікація
культура мови
 
Description Майбутнім фахівцям мова потрібна не як сукупність правил, а як система світобачення, засіб культурного співжиття в суспільстві, самоформування і самовираження особистості. Науково доведено, що стрижневими компонентами професійно-комунікативної діяльності є мовленнєва компе¬тенція і компетентність. Мова є засобом саморозвитку й самовияву особистості. Знання мови допомагає досконало опановувати обрану професію. Відповідний рівень культури усного та писемного мовлення є необхідною ознакою і невід’ємним показником високого інтелекту освіченої людини, громадянина нашої держави.
Предметом навчальної дисципліни «Українська мова» є мова як соціально-культурний феномен і засіб спілкування у професійній сфері. Практикум розроблений з метою забезпечення мовленнєвого розвитку студентів, засвоєння ними норм сучасної української літературної мови та вироблення умінь і навичок оперування термінологією професійного спрямування, набуття навичок роботи зі словниками, довідниками, інтернет-ресурсами, що сприятиме удосконаленню професійної мовленнєвої культури майбутнього фахівця.
У практикумі подано завдання, виконання яких забезпечить засвоєння курсу «Української мови». У праці оптимально поєднано мовні і мовленнєві типи вправ, які покликані забезпечити формування мовно-комунікативної компетенції та вироблення відповідних умінь і навичок. До практичних занять подано короткі теоретичні відомості з усіх аспектів професійно-мовленнєвої діяльності.
Практикум розрахований на студентів усіх галузей і напрямів підготовки.
 
Date 2021-02-22T09:12:33Z
2021-02-22T09:12:33Z
2020-09
 
Type Learning Object
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/47571
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Бурлакова І.В., Сібрук А.В., Земляна Г.І., Онуфрійчук Г.І., Добровольська Л.А. Практикум з української мови. – Київ: НАУ, 2019. – 87 с.
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ