Record Details

Нейронна система визначення користувацьких переваг

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Нейронна система визначення користувацьких переваг
 
Creator Жмуденко, Іван Романович
 
Subject дипломна робота
користувацька перевага
групова фільтрація
нейронна мережа
аналіз попиту
машинне навчання
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник проекту: Нечипорук В.В.
Перш за все, необхідно дати визначення рекомендаційної системи. Рекомендаційні системи – це спеціальні програми, головна мета яких полягає у формуванні рекомендацій різних продуктів або сервісів для користувачів на основі їх переваг.
З появою Інтернету сильно зросла кількість інформації, з якої люди щодня стикаються. Це означає, що люди повинні орієнтуватися серед надзвичайно великої кількості доступних альтернатив, коли хочуть щось знайти. Наприклад, від вибору нового мобільного телефону або плеєра до пошуку кінофільму для вечірнього перегляду. З іншого боку виступають власники інтернет-магазинів і сервісів: вони зацікавлені в персональній рекламі і рекомендаціях кожному конкретному користувачеві, тому що такий підхід може істотно збільшити прибуток компаній. Як результат, в останні роки інтерес до розробки та вдосконалення існуючих рекомендаційних систем значно виріс.
 
Date 2021-04-05T05:48:10Z
2021-04-05T05:48:10Z
2020-12
 
Type Working Paper
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49593
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ