Record Details

Вплив сімейних стосунків на успішність реабілітації наркозалежних

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Вплив сімейних стосунків на успішність реабілітації наркозалежних
 
Creator Гаврилюк, Дар’я Олександрівна
 
Subject дипломна робота
сім’я
наркозалежність
співзалежність
реабілітація
дипломная работа
семья
наркозависимость
созависимость
реабилитация
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в Репозитарії НАУ». Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 23 «Соціальна робота», спеціальність 231 «Соціальна робота», освітньо-професійна програма «Соціальна робота». Керівник проекту: к. психол. н., доцент Блінов Олег Анатолійович.
Метою наукової роботи було встановлення впливу сімейних стосунків на успішність реабілітації наркозалежних. В результаті проведеного експериментального дослідження встановлено існування взаємозв’язку між впливом сімейних взаємовідносин родин наркозалежних та успішності їх реабілітації. Сім'я відіграє дуже важливу роль у реабілітації наркозалежного: вона або провокує залежного на зриви та повернення до старої моделі поведінки або допомагає йому в подоланні залежності та підтримки нової моделі поведінки. Спеціальна реабілітаційна програма для співзалежних, яку відвідують батьки, є суттєвим чинником для розуміння проблеми наркоманії, потреб своєї дитини, покращення сімейних взаємовідносин, що в свою чергу позитивно впливає на реабілітацію та одужання наркозалежного.
Целью научной работы было установление влияния семейных отношений на успешность реабилитации наркозависимых. В результате проведенного экспериментального исследования установлено существование взаимосвязи между воздействием семейных взаимоотношений семей наркозависимых и успешностью их реабилитации. Семья играет очень важную роль в реабилитации наркозависимого: она или провоцирует зависимого на срывы и возвращение к старой модели поведения или помогает ему в преодолении зависимости и поддержки новой модели поведения. Специальная реабилитационная программа для созависимых, которую посещают родители, является существенным фактором для понимания проблемы наркомании, потребностей своего ребенка, улучшению семейных взаимоотношений, в свою очередь положительно влияет на реабилитацию и выздоровление наркозависимого.
 
Date 2021-01-19T12:27:06Z
2021-01-19T12:27:06Z
2020
 
Type Book
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45316
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ