Record Details

Подолання тривожності підлітків методами малюнкової терапії

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Подолання тривожності підлітків методами малюнкової терапії
 
Creator Главінська, Еліна Сергіївна
 
Subject дипломна робота
тривога
тривожність
особистісна тривожність
підлітковий вік
соціальна адаптація
методи психокорекції
арт-терапія
малюнкова терапія
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в Репозитарії НАУ".
Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня «магістр», галузь знань: 05 Соціальні та поведінкові науки, спеціальність 053 «Психологія», освітньо-професійна програма «Практична психологія».
Керівник проекту: к. психолог. Н., доцент Дубчак Олена Борисівна
У дипломній роботі розкрито основні підходи до розуміння понять «тривога» та «тривожність», охарактеризовано особливості прояву тривожності у підлітків та здійснено аналіз впливу малюнкової терапії на зниження рівня прояву тривожності у підлітків у процесі проведення констатувального, формувального та контрольного експериментів. Для проведення констатувального експерименту були використані методики на діагностику тривожності підлітків, в якості формувального експерименту була розроблена та впроваджена психокорекційна програма з використанням методів малюнкової терапії, контрольним експериментом виступила діагностика прояву тривожності у вибірці респондентів, які увійшли у психокорекційну групу та підтвердження ефективності використання методу малюнкової терапії. У роботі розроблено практичні рекомендації психологам, педагогам, батькам та підліткам щодо зниження рівня тривожності засобом малюнкової терапії
Отримані у ході виконання дипломної роботи результати дозволяють зробити висновок, що використання методу малюнкової терапії з метою зниження рівня тривожності підлітків є ефективним, а подальше дослідження впливу та застосування методу малюнкової терапії є актуальним.
 
Date 2021-01-06T11:23:00Z
2021-01-06T11:23:00Z
2020
 
Type Learning Object
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45021
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ