Record Details

Research on the development of the machine-building industry of Ukraine: state and prospects

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Research on the development of the machine-building industry of Ukraine: state and prospects
Дослідження розвитку машинобудівної галузі України: стан та перспективи
 
Creator Смерічевський, Сергій Францович
Smerichevskyi, Serhii Frantsovych
 
Subject monograph
machine-building industry
монографія
машинобудівна галузь України
338.45.01:621.001(477)
 
Description У монографії представлено авторське бачення розв’язання актуальної наукової проблеми щодо механізму розвитку машинобудівної галузі в умовах виробничо-економічної кризи.
Розгляд кризи з позиції теорії біфуркації, її зміст слід методологічно обґрунтувати з огляду на означену теорію та теорії хаосу, катастроф, нелінійних систем, концепцію синергізму, що тісно пов’язані із теорією біфуркації. Використано ієрархічно-фасетний метод класифікації виробничо-економічної кризи, який визначає сферу проблематики та її ланки на перших двох рівнях, а також набір фасет
класифікації на третьому рівні. Практична значущість запропонованої класифікації полягає у створенні підґрунтя для розпізнавання конкретної проблемної ситуації та її опису досить великою кількістю дескрипторів, які відповідають значенням різних фасетів.
Промислове виробництво являє собою взаємоузгоджену та глибоко структуровану систему виробничих комплексів, галузей та підгалузей, кожен з елементів яких перебуває у тісному взаємозв’язку як між собою, так і з системою в цілому. Зростання ефективності економічної діяльності одного з елементів повинне викликати ефект синергії відносно інших елементів і промислового виробництва загалом. Разом з тим, в структурі промисловості країн світу функціонують й такі галузі, що здатні чинити
набагато більший вплив на інші елементи системи промислового виробництва. Серед таких галузей центральне місце в структурі промисловості багатьох країн світового господарства займає машинобудування.
 
Date 2020-07-30T15:12:30Z
2020-07-30T15:12:30Z
2017
 
Type Book
 
Identifier S.F. Smerichevskyi. Research on the development of the machine-building industry of Ukraine: state and prospects // multi-authored monograph. – Latvia: “Izdevnieciba “Baltija Publishing”, 2017. – 200 p.
978-9934-571-03-9
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44122
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Izdevnieciba “Baltija Publishing”
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ