Record Details

Удосконалений модуль автоматизованої розгортки хмарного постачальника AWS

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Удосконалений модуль автоматизованої розгортки хмарного постачальника AWS
 
Creator Ковальчук, Ярослав Валерійович
 
Subject дипломна робота
захист інформації
хмарна платформа
мережеві ресурси
програмний код
загрози
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Гулак Н.К.
В сучасних умовах велика кількість компаній, що діють в різних сферах, відходять від використання приватних серверів та вдаються до співпраці з платформами хмарних обчислень.
Хмарна платформа Amazon, яка створена в 2006 році стала першовідкривачем в даній області, завдяки чому отримала значну долю ринку. З постійними нововведеннями та покращеннями протягом багатьох років, AWS ввела більше 70 послуг з широким відсотком покриття по всьому світу. Серверни доступне в 14 географічних регіонах. Відсоток компанії на ринку нестримно зростає, у другому кварталі 2020 року хмарні технології компанії Amazon займали 33% ринку.
В сучасних реаліях постає необхідність безпечно розгортати інфраструктуру в Amazon Web Services через використання програмного коду. Це стосується налаштування та керування обчислювальними та мережевими ресурсами за допомогою програмних продуктів, який набагато швидший, зручніший та безпечніший на відміну від внесення необхідних налаштувань обладнання власноруч чи з допомогою додаткових інструментів.
Існують різні рішення, які дозволяють керування обчислювальними та мережевими ресурсами через програмний код AWS CloudFormation та Terraform.
AWS CloudFormation надає можливість використовувати мову програмування YAML або звичайний текстовий файл для автоматичного безпечного моделювання та редагування ресурсів у всіх регіонах і на всіх облікових записах користувачів без необхідності виконувати ручні дії. CloudFormation самостійно визначає які операції слід виконати при керуванні стеком, впорядковує їх найбільш вдалим чином і автоматично відміняє зміни, якщо знаходить помилки.
 
Date 2021-02-09T10:56:03Z
2021-02-09T10:56:03Z
2020-12
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45802
 
Language uk
 
Format application/pdf
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ