Record Details

Світові центри грального бізнесу як чинник розвитку туризму

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Світові центри грального бізнесу як чинник розвитку туризму
 
Creator Кондратов, Богдан Русланович
 
Subject дипломна робота
чинники розвитку туризму
гральний бізнес
гемблінг туризм
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020р.р. навчальному році". Науковий керівник: к.п.н., доцент кафедри країнознавства і туризму - Фокін Сергій Павлович
Світовий досвід свідчить, що діяльність у сфері грального бізнесу може бути серйозним джерелом поповнення державного бюджету, фінансування програм у галузі культури, охорони здоров’я і спорту, інших соціальних програм. Залучення коштів на підтримку таких програм є актуальною проблемою і для України.
Слід визнати, що за часів незалежної України не було створено ефективної системи державного регулювання діяльності у сфері грального бізнесу, що спричинило значні втрати державного бюджету і створило негативний імідж гральному бізнесу у суспільстві. Навпаки в державі створена система грального бізнесу яка фактично є джерелом корупції, ошукування громадян, вимивання коштів з держави і традиційною видимістю «державного контролю», без такого контролю. Прийняття Верховною радою 15 травня 2009 року Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» фактично узаконило монополію нерезидентів на ринку України та легалізувало корупційні схеми вимивання коштів з бюджету.
Передавши організацію та проведення державних лотерей приватним компаніям з офшорними засновниками, держава не спромоглася створити ефективну систему нормативного регулювання та контролю цієї діяльності. А тому звичними явищами в Україні стали розповсюдження незаконних «державних лотерей» (лотереї-клони, лотерейні сурогати, лотереї операторів, в яких закінчився термін дії ліцензії тощо), зміна умов проведення лотерей в процесі проведення розіграшів, використання гральних автоматів під виглядом лотерейних терміналів і систем обліку, вимоги до яких встановлює сам оператор (або навіть розповсюджувач!) та проведення букмекерської діяльності під виглядом державних лотерей. Участь держави в регулюванні цієї діяльності сьогодні звелась лише до видачі ліцензій і реєстрації умов проведення державних лотерей, тобто держава практично усунулась від контролю цього ринку.
Ситуація, з точки зору доступності гемблінгу чи можливої участі у азартній грі, значно варіює від країни до країни. Заборона на гральний бізнес в одних країнах, при розважливому законодавчому регулюванні, породжує його підйом в інших. Вона також спричиняє виникнення туристичних поїздок (насамперед на суміжні території), які мають на меті відвідати заклади гемблінгу.
Нині гральний бізнес активно розвивається, у тому числі і за рахунок туристів. У багатьох країнах існують центри ігрових розваг. Найбільші з них – у США (Лас-Вегас, Атлантік-Сіті); найстарші – в Європі (Монте-Карло, Баден-Баден).
Отже, тема дослідження є актуальною, а розгляд територіальної структури особливостей функціонування бізнесу азартних ігор, джанкет-туризму в світі з проекцією застосування вказаного досвіду на розвиток туризму в Україні є об’єктом вивчення. .
 
Date 2020-04-21T19:07:26Z
2020-04-21T19:07:26Z
2020-02
 
Type Other
 
Identifier Кондратов Б.Р. Світові центри грального бізнесу як чинник розвитку туризму. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Туризм". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 69 с.
http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/42338
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ