Record Details

Управління конкурентоспроможністю міжнародних аеропортів на світовому ринку аеропортових послуг

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Управління конкурентоспроможністю міжнародних аеропортів на світовому ринку аеропортових послуг
 
Creator Шаповал, Катерина Анатоліївна
 
Subject дипломна робота
міжнародна конкурентоспроможність
управління конкурентоспроможністю
глобальна економіка
аеропорт
економічний простір
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник проекту: доцент, д. е. н. Коваленко Наталія Василівна
На сучасному етапі розвитку світової економіки поглибленні міжнародного поділу праці, економічної глобалізації, транснаціоналізації виробництва, об'єктивного посилення інтеграційних процесів визначають потребу в стрімкому підвищенні конкурентоспроможності міжнародних аеропортів, здатних повністю забезпечити гармонійну взаємодію економічних суб’єктів на міжнародному рівні, створюють необхідні умови для розвитку перспективних міждержавних і суспільних відносин.
В умовах глобальної конкуренції розвинена інфраструктура міжнародних аеропортів перетворюється на конкурентну перевагу країни на світовому ринку. Однак із зростанням динаміки світової економіки, розширення обсягу повітряного руху, питання про недосконалу інфраструктуру аеропортових служб є необхіднім для збалансованого розвитку всіх ланок в умовах дефіциту інвестицій.
Таким чином, перед науковцями, урядами та бізнесом різних країн стоїть завдання щодо визначення та системного впровадження ефективних механізмів підвищення конкурентоспроможності міжнародних аеропортів.
Проблеми трансформації, збільшення обсягів та модернізація аеропортової інфраструктури також стосуються України та вимагають оновлення у зв'язку з адаптацією до стандартів та практики найбільш конкурентоспроможних міжнародних аеропортів з урахуванням пріоритетних векторів інтеграції та ключові напрямки лібералізації авіаційного простору.
У той же час, незважаючи на наявність глибоких і чітких наукових розробок різних років, питання підвищення конкурентоспроможності міжнародних аеропортів з урахуванням специфіки структурування світового авіаційного ринку, економічної науки, є актуальним. Так, наприклад, запропоновані механізми вимагають подальшого уточнення, формування, трансформації та розбудови аеропортів, створення динамічних конкурентних переваг.
 
Date 2021-01-15T10:58:44Z
2021-01-15T10:58:44Z
2020
 
Type Thesis
 
Identifier К.А. Шаповал. Управління конкурентоспроможністю міжнародних аеропортів на світовому ринку аеропортових послуг: кваліф. робота випускника освітн. рівня бакалавр: спец. 051 – Економіка / К.А. Шаповал ; НАУ. – Київ, 2020. – 103 с.
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45243
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ