Record Details

Прикладні аспекти застосування Інтернету Речей на підприємствах агрокомплексу

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Прикладні аспекти застосування Інтернету Речей на підприємствах агрокомплексу
 
Creator Берідзе-Стаховський, Анатолій Кирилович
 
Subject дипломна робота
агросектор
економіка
підприємство
технології
дані
аналіз
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник проекту: , к. е. н. Квашук Дмитро Михайлович
Людство перейшло у нову епоху – епоху стрімкого розвитку та прогресу цифрових інтернет технологій. Ці технології пронизують собою усі сфери економіки та суспільного життя. Сектор агробізнесу також змінюється під впливом новітніх технологій, хоча раніше він вважався найбільш сталим та непідвладними змінам. Найбільш цінними ресурсами в аграрному виробництві традиційно вважалися земля, трудові ресурси і капітал в основних засобах, будівлях та спорудах, а також інтелектуальна власність на сорти рослин та породи сільськогосподарських тварин. Ці ресурси, як і раніше, залишаються вагомими для агросектору, але зі стрімким розвитком і поширенням цифрових технологій значно зросла економічна цінність інформації – як важливого ресурсу, що на сьогодні являється одним із ключових факторів конкурентоспроможного агровиробництва, та, при розумному використанні, може приносити неабиякий дохід.
«Розумна агрономія», «розумне фермерство» - ці поняття технологій «інтернету речей» стають звичними, та надають впевненості у сучасному підході до вирішення основної задачі агросектору – продовольчої. Передові агротехнології, що в них використовуються надають можливість збільшення кількості та якості кінцевої продукції зменшуючи при цьому витрати та людські ресурси: технології точкового землеробства надають можливість при значно менших витратах на добрива та засоби захисту рослин забезпечити зростання врожайності.
 
Date 2021-02-10T21:12:24Z
2021-02-10T21:12:24Z
2020-12
 
Type Other
 
Identifier А. К. Берідзе-Стаховський. Прикладні аспекти застосування Інтернету Речей на підприємствах агрокомплексу: кваліф. робота випускника освітн. рівня бакалавр: спец. 051 – Економіка / А. К. Берідзе-Стаховський; НАУ. – Київ, 2020. – 147 с.
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46571
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ