Record Details

Маркетингові дослідження ринку послуг медичного туризму

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Маркетингові дослідження ринку послуг медичного туризму
 
Creator Вага, Марина Михайлівна
 
Subject дипломна робота
маркетинг
ринок туристичних послуг
медичний туризм
туризм
маркетинг туризму
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020р.р. навчальному році". Науковий керівник: Керівник: к.е.н., доцент кафедри міжнародного туризму та країнознавства Беркова Оксана Петрівна
Медичний туризм – це нова ніша на світовому ринку. Цей ринок має значну економічну сферу, але мало досліджень реального впливу медичного туризму на місце призначення. Медичний туризм з’явився порівняно нещодавно і став ще одним наслідком глобалізації. Однак кожного року медичний туризм розвивається, все більше, і все більше людей по світу відкриває нові можливості. Перш за все сфера медичного туризму, впливає на важливі соціальні функції, які пов’язані безпосередньо з лікуванням та профілактиками захворювань, більше того це проведення різних заходів, що спрямовані на захист здоров’я населення.
Дослідженням ринку послуг медичного туризму займалися, як вітчизняні так і зарубіжні вчені, серед них слід відзначити: Олена Гуненко, Віктор Биркович, Віталій Малімон, Марта Мальська, Ореста Бордун, Вадим Баєв та інші. Однак основною проблемою даного дослідження є недостовірна інформація статистичних даних, оскільки у більшості компаній це приватна інформація і вона не надається державній статистичній службі України.
Значний інтерес дана сфера викликає у вітчизняних та іноземних інвесторів, оскільки це нова, але дуже прибуткова ніша ринку, в яку можна вкладати і отримувати значні прибутки та цим самим розвивати медичний туризм та приваблювати іноземних медичних туристів. Роль медичного туризму з кожним роком зростає та приносить все більші прибутки в державний бюджет країни, цим самим розвивається не тільки економіка країни, але і зростає світова економіка. Оскільки, туризм взагалі сильно відчуває, будь які, зміни в економіці, політичній та геополітичних ситуаціях, то це дуже ризикова сфера для роботи та його розвитку.
Однією з останніх критичних подій, яка дестабілізувала не тільки туристичну сферу в світі, але призупинила практично всі сфери діяльності, та нанесла колосальних збитків світовій економіці. Це світова пандемія вірусу COVID-19, яких почав своє розповсюдження, ще на прикінці 2019 року в китайському місті Ухань, і набрало масштабного розповсюдження в кінці січня місяця 2020 року, що дестабілізувало та «паралізувало» весь світ до сьогодні. Все це не тільки зупинило повністю роботу медичного туризму та туристичну галузь як таку, але й загострило геополітичні ситуації в світі.
 
Date 2020-10-20T06:03:25Z
2020-10-20T06:03:25Z
2020-06
 
Type Other
 
Identifier Вага М.М. .Маркетингові дослідження ринку послуг медичного туризму - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Туризм". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 100с.
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44537
 
Language uk
 
Format application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ