Record Details

Опитувальник бойового стресу Блінова О.А. (ОБСБ)

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Опитувальник бойового стресу Блінова О.А. (ОБСБ)
Опросник боевого стресса Блинова О.А. (ОБСБ)
 
Creator Блінов, Олег Анатолійович
 
Subject опитувальник
бойовий стрес
військовослужбовці
опросник
боевой стресс
военнослужащие
159.9.07:355.12(045)
 
Description У статті розглянутий авторський опитувальник психодіагностики бойового стресу. Він призначений: для визначення рівня психологічного стресу в осіб, що приймали участь в екстремальних умовах діяльності; наявності ресурсів людини для подолання наслідків травматичного стресу; встановлення ступеня її пристосованості до дії в умовах загрози для життя. Опитувальник складається з чотирьох субшкал, а саме: субшкали питань визначення гострих стресових розладів (ГСР) і посттравматичних стресових розладів (ПТСР), субшкали ресурсних питань, субшкал зовнішньо і внутрішньо опосередкованих стрес-факторів, які емоційно впливають на особистість. Наведений текст опитувальника, який складається з 24 питань, а також оціночна п’ятибальна шкала Р. Лайкерта.
В статье рассматривается авторский опросник психодиагностики боевого стресса. Он предназначен: для определения уровня психологического стресса у лиц, которые принимали участие в экстремальных условиях деятельности; наличия ресурсов у человека для преодоления последствий травматического стресса; установления степени его приспособленности к действию в условиях угрозы для жизни. Опросник состоит из четырех субшкал, а именно: субшкалы определения острых стрессовых расстройств и посттравматических стрессовых расстройств, субшкалы ресурсных вопросов, субшкал внешне и внутренне опосредованных стресс-факторов, которые эмоционально влияют на личность. Изложенный текст опросника, который состоит из 24 вопросов, а также оценочная пятибалльная шкала Р. Лайкерта.
 
Date 2020-07-16T07:22:17Z
2020-07-16T07:22:17Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Блінов О.А. Опитувальник бойового стресу Блінова О.А. (ОБСБ) / О.А. Блінов // Психологічний часопис: збірник наукових праць / за ред. С.Д. Максименка. — № 5 (9). — Вип. 9. — Київ: Інститут психології імені Г.С. Костюка Національної академії педагогічних наук України, 2017. — С. 32-43.
http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44038
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Інститут психології імені Г.С. Костюка НАПН України
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ