Record Details

Напружено-деформований стан бетонних конструкцій, що містять різні типи фібр

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Напружено-деформований стан бетонних конструкцій, що містять різні типи фібр
 
Creator Назаренко, Денис Миколайович
 
Subject дипломна робота
будівництво
бетонна конструкція
фібра
граничний стан
базальтове волокно
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Науковий керівник: Скребнєва Світлана Миколаївна , к.т.н., доцент
У роботі проведені експериментально-теоретичні дослідженя з розрахунку та конструюванню бетонних конструкцій з використанням різних типів фібр, а саме елементів за граничними станами першої та другої групи згідно діючої нормативної бази.
Неметалеве армування підвищує тріщиностійкість і довговічність бетонних конструкцій (посилених як арматурою, так і фіброю), підвищує зносостійкість автомобільних доріг, значно скорочує експлуатаційні та ремонтні витрати, особливо ефективною є в агресивних умовах експлуатації. Завдяки високим якостям матеріалу, в т.ч. міцності, надійності та зносостійкості, арматуру з базальтових волокон використовують при проектуванні будь-яких конструкцій, від несучих до оздоблювальних та покрівельних: в конструктивних елементах житлових і промислових будівель, в якості ізоляції (тепло-, гідро-, звуко- й шумо- тощо) будівельних конструкцій та промислового обладнання, в підземному будівництві, при виробництві асфальтобетонних покриттів доріг і злітно-посадкових смуг аеродромів, протипожежних матеріалів відповідальних промислових споруд (портових та морських, атомних електростанцій, трубопроводів різного призначення тощо), негорючих і термостійких лакофарбових покриттів тощо.
 
Date 2021-02-15T08:07:02Z
2021-02-15T08:07:02Z
2020-12
 
Type Learning Object
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/47002
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ