Record Details

Система контейнеризації мікросервісів на базі Docker.

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Система контейнеризації мікросервісів на базі Docker.
 
Creator Московенко, Євгеній Олегович
 
Subject контейнеризація
мікросервіс
кластеризація
оркестрація
мікросервісна архітектура
дипломна робота
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 21.01.2020 р. №008/од "Про перевірку кваліфікаційних робіт на академічний плагіат 2019-2020р.р. навчальному році" Керівник: д.т.н., професор Зіатдінов Юрій Кашафович.
Мікросервісна архітектура або мікросервіси – це метод розробки програмного забезпечення, за допомогою якого зосереджується увага на побудові однофункціональних модулів (сервісів) з чітко визначеними завданнями та операціями.
Важливо розуміти, що під сервісом розуміється цілий набір послуг і визначений функціонал, який надають споживачеві. А мікросервіси – це дроблення функціоналу так, щоб він був легко замінюваним і доступним іншим частинам системи.
Кожен мікросервіс – це невелика монолітна програма, яка виконує свою функцію. У програмний продукт при розробці за допомогою мікросервісної архітектури можна додавати будь-яку кількість нових мікросервісів, розширюючи його функціональність. Щоб домогтися подібного в монолітної програмі, необхідно вносити зміни в основний продукт.
Мікросервісна архітектура – це створення розподілених додатків у вигляді набору невеликих незалежних сервісів, які окремо розробляються та розгортаються, і можуть запускатись як один або кілька ізольованих процесів.
Додатковим плюсом використання мікросервісів для реалізації бізнес-функцій є їх однакова робота в різних системах. Наприклад, використовуючи в різних системах один і той же мікросервіс, що видає паспортні дані клієнта за запитом, всюди отримаємо ідентичний результат в однаковому вигляді. Це є гарантією стабільної якості роботи ПЗ.
 
Date 2020-03-24T08:23:46Z
2020-03-24T08:23:46Z
2020-02-04
 
Type Other
 
Identifier http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41938
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ