Record Details

Організація і методика обліку аналізу та аудиту поточної кредиторської заборгованості підприємства

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Організація і методика обліку аналізу та аудиту поточної кредиторської заборгованості підприємства
 
Creator Штонденко, Олена Олександрівна
 
Subject кредиторська заборгованість
оборотність
поточна заборгованість
аналіз кредиторської заборгованості
дипломна робота
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од Керівник проекту: к.е.н. доцент Щепіна Тетяна Георгіївна
Під час виконання дипломної роботи виявлено, що обсяг кредиторської заборгованості, її структура, оборотність є тими факторами, за допомогою яких можна здійснювати безпосередній вплив на ефективність управління підприємством у ринкових умовах господарювання. Саме правильно організоване управління, у тому числі і кредиторською заборгованістю, відіграє важливу роль при прийнятті ефективних управлінських рішень.
Господарювання будь-якого підприємства в ринкових умовах вимагає чіткого розуміння системи та методики обліку, аналізу та аудиту кредиторської заборгованості та вміння визначати такі фактори, за допомогою яких здійснюється безпосередній вплив на ефективність управління, адже саме за допомогою врахування зобов’язань можна визначити як фінансову стійкість, так і прибутковість підприємства.
Окремо варто зазначити те, що саме кредиторська заборгованість визначає взаємодію між постачальниками та підрядниками, характеризує взаємовідносини підприємств та швидко реагує на зміни у економічному кліматі. Існує чимало підприємств, які отримують досить великі прибутки і при цьому неякісно використовують свій капітал, беручи товар у кредит та під реалізацію.
В ринкових умовах господарювання операції, які пов’язані з кредиторськими зобов’язаннями, можуть бути використані для визначення достовірних даних щодо співпраці з кредиторами, своєчасного відображення даних в облікових регістрах, правильності ведення обліку у відповідності до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку та затвердженої облікової політики конкретного підприємства.
Крім того, вивчення питань, пов’язаних з обліком, аналізом та аудитом кредиторської заборгованості дають уяву про те, чи доцільно проводяться розрахунки і чи достовірно відображається стан зобов’язань суб’єкта господарювання в цілому у звітності. Саме ці питання дають змогу оцінити платоспроможність та кредитоспроможність фірми, рівень її інвестиційної привабливості та рентабельності.
 
Date 2021-01-29T13:28:26Z
2021-01-29T13:28:26Z
2020
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45575
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ