Закономірності процесу одночасної деструкції харчових відходів та мікробного вилучення хроматів як підґрунтя природоохоронних біотехнологій
Репозитарій Національного Авіаційного Університету
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Закономірності процесу одночасної деструкції харчових відходів та мікробного вилучення хроматів як підґрунтя природоохоронних біотехнологій
|
|
Creator |
Біда, Ірина Олександрівна
|
|
Subject |
хромати
дипломна робота токсичність хромрезистентні мікроорганізми деструкція харчових відходів біоводень екобіотехнології |
|
Description |
Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к. с-г. н., с.н.с., доцент кафедри біотехнології Ястремська Л.С.
Вперше досліджено придатність до біовилучення сполук токсичного хрому(VI) хромрезистентним, облігатно-анаеробним штамом Clostridium butyricum GMP1, який здатен ефективно відновлювати сполуки токсичного Cr(VI) до Cr(III) і разом з тим активно брати участь у процесах деструкції харчових відходів.Оптимальними умовами для синтезу 40% водню є pH =6,0 ±5 і Eh= –290 ± 10 мВ, тривалість деструкції субстрату 5-6 діб. Результати роботи можливо використовувати для розробки новітніх біотехнологій очищення хромвмісних стічних вод та біоремедіації грунтів та одночасній деструкції органічних відходів. А також, при викладанні дисциплін:«Нові тенденції в природоохоронних біотехнології», «Екстремофільні мікроорганізми в біотехнології». |
|
Date |
2021-02-13T11:03:38Z
2021-02-13T11:03:38Z 2020-12 |
|
Identifier |
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46977
|
|
Language |
uk
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Національний авіаційний університет
|
|