Record Details

Закономірності процесу одночасної деструкції харчових відходів та мікробного вилучення хроматів як підґрунтя природоохоронних біотехнологій

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Закономірності процесу одночасної деструкції харчових відходів та мікробного вилучення хроматів як підґрунтя природоохоронних біотехнологій
 
Creator Біда, Ірина Олександрівна
 
Subject хромати
дипломна робота
токсичність
хромрезистентні мікроорганізми
деструкція харчових відходів
біоводень
екобіотехнології
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к. с-г. н., с.н.с., доцент кафедри біотехнології Ястремська Л.С.
Вперше досліджено придатність до біовилучення сполук токсичного хрому(VI) хромрезистентним, облігатно-анаеробним штамом Clostridium butyricum GMP1, який здатен ефективно відновлювати сполуки токсичного Cr(VI) до Cr(III) і разом з тим активно брати участь у процесах деструкції харчових відходів.Оптимальними умовами для синтезу 40% водню є pH =6,0 ±5 і Eh= –290 ± 10 мВ, тривалість деструкції субстрату 5-6 діб. Результати роботи можливо використовувати для розробки новітніх біотехнологій очищення хромвмісних стічних вод та біоремедіації грунтів та одночасній деструкції органічних відходів. А також, при викладанні дисциплін:«Нові тенденції в природоохоронних біотехнології», «Екстремофільні мікроорганізми в біотехнології».
 
Date 2021-02-13T11:03:38Z
2021-02-13T11:03:38Z
2020-12
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46977
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ