Record Details

Відтворення англомовної гастрономічної лексики українською (на матеріалі словників та сучасної художньої прози)

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Відтворення англомовної гастрономічної лексики українською (на матеріалі словників та сучасної художньої прози)
 
Creator Філоненко, Єлизавета Олександрівна
 
Subject дипломна робота
кулінарний дискурс
гастроніми
культурно-маркована лексика
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: кандидат філологічних наук, доцент Шахновська Ірина Ігорівна
На сучасному етапі розвитку мовознавчої науки зростає інтерес лінгвістів до комплексу проблем, пов'язаних з вивченням тих властивостей мови, які виходять за межі її зовнішньої структурно-знакової сторони. Такі властивості зустрічаються у лексико-семантичній сфері мови, яка пов’язана з національно-культурною специфікою певного народу. Питання перекладу культурно-маркованої лексики все ще залишається відкритим. Подібно до української культури, гастрономія є також важливою складовою
культури англійського народу, яка найбільш яскраво відображає національні особливості англійського характеру. Тому дослідження англомовної гастрономічної лексики допомагає краще пізнати англійську мову. Гастроніми як предмет дослідження мають свою цінність в багатьох наукових галузях, в тому числі в педагогіці, в якій вони можуть бути використані як засіб навчання та виховання, лінгвокультурології, де можна простежити функціонування гастронімів як носіїв певної культури, в філології, де можна дослідити характер гастронімів в різних стилях та жанрах.
 
Date 2021-02-15T12:33:25Z
2021-02-15T12:33:25Z
2020-12
 
Type Other
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/47048
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ