Відтворення англомовної гастрономічної лексики українською (на матеріалі словників та сучасної художньої прози)
Репозитарій Національного Авіаційного Університету
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Відтворення англомовної гастрономічної лексики українською (на матеріалі словників та сучасної художньої прози)
|
|
Creator |
Філоненко, Єлизавета Олександрівна
|
|
Subject |
дипломна робота
кулінарний дискурс гастроніми культурно-маркована лексика |
|
Description |
Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: кандидат філологічних наук, доцент Шахновська Ірина Ігорівна
На сучасному етапі розвитку мовознавчої науки зростає інтерес лінгвістів до комплексу проблем, пов'язаних з вивченням тих властивостей мови, які виходять за межі її зовнішньої структурно-знакової сторони. Такі властивості зустрічаються у лексико-семантичній сфері мови, яка пов’язана з національно-культурною специфікою певного народу. Питання перекладу культурно-маркованої лексики все ще залишається відкритим. Подібно до української культури, гастрономія є також важливою складовою культури англійського народу, яка найбільш яскраво відображає національні особливості англійського характеру. Тому дослідження англомовної гастрономічної лексики допомагає краще пізнати англійську мову. Гастроніми як предмет дослідження мають свою цінність в багатьох наукових галузях, в тому числі в педагогіці, в якій вони можуть бути використані як засіб навчання та виховання, лінгвокультурології, де можна простежити функціонування гастронімів як носіїв певної культури, в філології, де можна дослідити характер гастронімів в різних стилях та жанрах. |
|
Date |
2021-02-15T12:33:25Z
2021-02-15T12:33:25Z 2020-12 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/47048
|
|
Language |
uk
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Національний авіаційний університет
|
|