Record Details

Представницький рівень взаємодії комп’ютерних систем безпілотних літальних апаратів

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Представницький рівень взаємодії комп’ютерних систем безпілотних літальних апаратів
 
Creator Львова, Анна Андріївна
 
Subject ДКП
Jpeg
літальний апарат
БПЛА
дипломна робота
 
Description Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник проекту: д.т.н., професор кафедри КСМ Печурін Микола Капітонович
Використання БПЛА поступово зростало за останнє десятиліття, і в наш час його стали вважати стандартним інструментом дослідження для отримання зображень та іншої інформації на запит в певній області. БПЛА являє собою дешеве та швидке рішення для отримання на замовлення детальних зображень цікавої області та створення детальних 3D-моделей та ортофото. Використання цих систем вимагало хорошого досвіду обробки даних та хорошої здатності оператора безпілотника для управління польотною місією, зокрема в складних умовах.
Найбільш поширеним використанням БПЛА є отримання зображень та відео для моніторингу, фотограмметрії, зйомок, безпеки та будь-якої документації, також для геологічних застосувань. Зараз доступні різні категорії камер для цього типу програм: професійні, напівпрофесійні та екшн-камери. Для кожної категорії необхідне калібрування лінз, щоб забезпечити якість кінцевого результату.
Застосування дронів в геодезичних роботах економить час і фінансові ресурси. Інженери отримують оброблені дані високої якості в кілька разів швидше, ніж при використанні стандартних методик і техніки. Технічні можливості безпілотників дозволяють робити 3D-знімки, нездійсненні при традиційній аерофотозніманні пілотованими апаратами.
 
Date 2021-02-17T12:53:55Z
2021-02-17T12:53:55Z
2020-12
 
Type Learning Object
 
Identifier https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/47215
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ