Obtaining of fermented beverages with carrot pomace
Наукові журнали Національного Авіаційного Університету
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Obtaining of fermented beverages with carrot pomace
Получение ферментированные напитки с морковных выжимок Отримання ферментованих напоїв з морквяних вичавок |
|
Creator |
Косоголова, Л. О.; Національний авіаційний університет
Турбовська, С. В.; Національний авіаційний університет |
|
Subject |
—
fermented beverage; carrot extracts; β-carotene; yeast; yeast concentrate 663.952.031.4:663.14.036(045) — ферментированный напиток; морковные выжимки; β-каротин; дрожжи; концентрат квасного сусла 663.952.031.4:663.14.036(045) — ферментований напій; морквяні вичавки; β-каротин; дріжджі; концентрату квасного сусла 663.952.031.4:663.14.036(045) |
|
Description |
The parameters of extraction of extractives from carrot extracts are investigated in the article. The optimal ratio of the components of the enzymatic beverage was selected, namely (60:40) water extract of carrot buds and concentrate of kvass wort. The optimal parameters of fermentation of wort with carrot extract were determined. Fermentation time - 4 days. Rational parameters of pasteurization and shelf life of fermented beverage have been established. The physicochemical and organoleptic parameters of the finished fermented beverage "Student" have been determined.
В статье исследованы параметры извлечения экстрактивных веществ из морковных выжимок. Подобрано оптимальное соотношение компонентов ферментативного напитка, а именно (60:40) водного экстракта морковных выжимок и концентрата квасного сусла. Определены оптимальные параметры сбраживания сусла с экстрактом морковных выжимок. Продолжительность брожения – 4 суток. Установлено рациональные параметры пастеризации и срок хранения ферментированного напитка. Определены физико-химические и органолептические показатели готового ферментированного напитка «Студенческий». В статті досліджено параметри вилучення екстрактивних речовин з морквяних вичавок. Підібрано оптимальне співвідношення компонентів ферментативного напою, а саме (60:40) водного екстракту морквяних вичавок та концентрату квасного сусла. Визначено оптимальні параметри зброджування сусла з екстрактом морквяних вичавок. Тривалість бродіння – 4 доби. Встановлено раціональні параметри пастеризації та термін зберігання ферментованого напою. Визначено фізико-хімічні та органолептичні показники готового ферментованого напою «Студентський». |
|
Publisher |
National Aviation University
|
|
Contributor |
—
— — |
|
Date |
2019-12-20
|
|
Type |
—
— — |
|
Format |
application/pdf
application/pdf application/pdf |
|
Identifier |
http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/14522
10.18372/2306-6407.2.14522 |
|
Source |
Problems of Environmental Biotechnology; № 2 (2019)
Проблемы экологической биотехнологии; № 2 (2019) Проблеми екологічної біотехнології; № 2 (2019) |
|
Language |
uk
|
|