Record Details

Obtaining of fermented beverages with carrot pomace

Наукові журнали Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Obtaining of fermented beverages with carrot pomace
Получение ферментированные напитки с морковных выжимок
Отримання ферментованих напоїв з морквяних вичавок
 
Creator Косоголова, Л. О.; Національний авіаційний університет
Турбовська, С. В.; Національний авіаційний університет
 
Subject
fermented beverage; carrot extracts; β-carotene; yeast; yeast concentrate
663.952.031.4:663.14.036(045)

ферментированный напиток; морковные выжимки; β-каротин; дрожжи; концентрат квасного сусла
663.952.031.4:663.14.036(045)

ферментований напій; морквяні вичавки; β-каротин; дріжджі; концентрату квасного сусла
663.952.031.4:663.14.036(045)
 
Description The parameters of extraction of extractives from carrot extracts are investigated in the article. The optimal ratio of the components of the enzymatic beverage was selected, namely (60:40) water extract of carrot buds and concentrate of kvass wort. The optimal parameters of fermentation of wort with carrot extract were determined. Fermentation time - 4 days. Rational parameters of pasteurization and shelf life of fermented beverage have been established. The physicochemical and organoleptic parameters of the finished fermented beverage "Student" have been determined.
В статье исследованы параметры извлечения экстрактивных веществ из морковных выжимок. Подобрано оптимальное соотношение компонентов ферментативного напитка, а именно (60:40) водного экстракта морковных выжимок и концентрата квасного сусла. Определены оптимальные параметры сбраживания сусла с экстрактом морковных выжимок. Продолжительность брожения – 4 суток. Установлено рациональные параметры пастеризации и срок хранения ферментированного напитка. Определены физико-химические и органолептические показатели готового ферментированного напитка «Студенческий».
В статті досліджено параметри вилучення екстрактивних речовин з морквяних вичавок. Підібрано оптимальне співвідношення компонентів ферментативного напою, а саме (60:40) водного екстракту морквяних вичавок та концентрату квасного сусла. Визначено оптимальні параметри зброджування сусла з екстрактом морквяних вичавок. Тривалість бродіння – 4 доби. Встановлено раціональні параметри пастеризації та термін зберігання ферментованого напою. Визначено фізико-хімічні та органолептичні показники готового ферментованого напою «Студентський».
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2019-12-20
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/14522
10.18372/2306-6407.2.14522
 
Source Problems of Environmental Biotechnology; № 2 (2019)
Проблемы экологической биотехнологии; № 2 (2019)
Проблеми екологічної біотехнології; № 2 (2019)
 
Language uk
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ