Record Details

Автоматизированные рабочие места предполетной подготовки экипажей транспортных вертолета Ми-8МТВ

Наукові журнали Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Автоматизированные рабочие места предполетной подготовки экипажей транспортных вертолета Ми-8МТВ
AUTOMATED WORKPLACE OF PRE-FLIGHT TRAINING OF THE CREW OF THE MI-8MTV TRANSPORT HELICOPTER
АВТОМАТИЗОВАНЕ РОБОЧЕ МІСЦЕ ПЕРЕДПОЛІТНОЇ ПІДГОТОВКИ ЕКІПАЖУ ТРАНСПОРТНОГО ВЕРТОЛЬОТА МІ-8МТВ
 
Creator Гученко, М. І.; Національний авіаційний університет
Шевченко, І. В.; Національний авіаційний університет
Іванова, М. М.; Національний авіаційний університет
Костенко, О. В.; Національний авіаційний університет
 
Subject

681.518


681.518


681.518
 
Description Проанализированы необходимость и возможность создания автоматизированного рабочего места для оказания помощи экипажу вертолета в проведении предполетной подготовки. Рассмотрены особенности руководства по летной эксплуатации вертолета МИ-8МТВ, затрудняющих создание экспертной системы и особенности разработанного прототипа такой системы.
The necessity and possibility of creating an automated workplace to assist the helicopter crew in conducting pre-flight training is analyzed. The peculiarities of the MI-8MTV helicopter flight operation guide, which complicate the creation of the expert system, and the peculiarities of the developed prototype of such a system are considered.
Проаналізовано необхідність і можливість створення автоматизованого робочого місця для надання допомоги екіпажу вертольота в проведенні передполітної підготовки. Розглянуто особливості порадника з льотної експлуатації вертольота МІ-8МТВ, що ускладнюють створення експертної системи, і особливості розробленого прототипу такої системи.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2021-03-15
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/15190
10.18372/2306-1472.14.15190
 
Source Proceedings of the National Aviation University; Том 14, № 3 (2002); 29-34
Вестник Национального авиационного университета; Том 14, № 3 (2002); 29-34
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 14, № 3 (2002); 29-34
 
Language uk
 
Rights // o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з такими умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ