Record Details

Експериментальне дослідження системи оцінювання шкоди національній безпеці у сфері охорони державної таємниці

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Експериментальне дослідження системи оцінювання шкоди національній безпеці у сфері охорони державної таємниці
Экспериментальное исследование системы оценки ущерба национальной безопасности в сфере охраны государственной тайны
 
Creator Дрейс, Юрій Олександрович
Дрейс, Юрий Александрович
 
Subject розголошення державної таємниці, втрата матеріальних носіїв секретної інформації, система оцінювання шкоди національній безпеці, сфера охорони державної таємниці, національна безпека.
 
Description Державний експерт з питань таємниць при віднесенні інформації до державної таємниці проводить обґрунтування та визначення величини можливої шкоди національній безпеці у разі її розголошення чи втрати матеріальних носіїв цієї інформації. Існуючі засоби розрахунку такої шкоди в переважній більшості базуються на отримання умовної (бальної) оцінки її прогнозованої величини. У роботі представлено алгоритм функціонування та експериментальне дослідження
розробленої системи оцінювання шкоди національній безпеці у сфері охорони державної таємниці, яка основана на моделі інтегрованого представлення параметрів шкоди, існуючих засобів забезпечення даної сфери та методу аналізу і оцінки величини можливої шкоди як в умовних (бальних) одиницях, так і в вартісній (грошовій) величині збитку. Система використовує інтегровані бази даних, що містять основні параметри та показники засобів забезпечення процедури віднесення інформації до державної таємниці та має можливість автоматизованого формування звіту за результатами проведеного оцінювання.
 
Date 2018-03-14T12:38:25Z
2018-03-14T12:38:25Z
2013-12
 
Type Article
 
Identifier Ю. Дрейс, "Експериментальне дослідження системи оцінювання шкоди національній безпеці у сфері охорони державної таємниці", Захист інформації, Т 15 (4), К:НАУ, С. 337-345.
http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/32759
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Національний авіаційний університет, Київ, 2013.
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ