Record Details

ТРАНСФОРМАЦІЯ КУЛІНАРНИХ ІДЕЙ : НАЦІОНАЛЬНА ІДЕНТИЧНІСТЬ АМЕРИКАНСЬКОЇ КУХНІ

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title ТРАНСФОРМАЦІЯ КУЛІНАРНИХ ІДЕЙ : НАЦІОНАЛЬНА ІДЕНТИЧНІСТЬ АМЕРИКАНСЬКОЇ КУХНІ
TRANSFORMATION of CULINARY IDEAS: NATIONAL IDENTITY of AMERICAN CUISINE
 
Creator Іщенко, Лариса Йосипівна
Глушаниця, Наталія Вікторівна
 
Subject Трансформація, американська кухня, кулінарні ідеї, дискурс, національна ідентичність
 
Description У статті презентовано результати аналізу, щодо наукових джерел про розвиток уявлень та змісту поняття національна ідентичність та аспектів, які підтверджують чи спростовують національну ідентичність американської кухні. Важливими і актуальними нам видаються питання, що стосуються походження страв американської кухні. Американський кулінарний дискурс є віддзеркаленням національної ідентичності. Культурна символізація американської кухні може мати локальний, релігійний, етнічний, гендерний чи інший характер. Дослідження американської кухні було направлено в поле національної ідентичності. Національна ідентичність американської кухні займе свою нішу у контенті дослідження кулінарних практик.
The article deals with the results of the analysis of food studies on the content of the concept of national identity in general and aspects that confirm or refute the national identity of American food culture Important and relevant to us are questions relating to the origin of American cuisine. American culinary discourse is a reflection of national identity. In this context, it is often referred to food habits and preferences and recipe that serve as symbolic signs, culture markers, and factors of national identity. The article shows transformation of culinary ideas of American cuisine and how the American culinary discourse reflected in the formation of national identity The national identity of American cuisine will take its place in the content of the food studies of culinary practices.
 
Date 2017-06-30T14:29:49Z
2017-06-30T14:29:49Z
2017
 
Type Article
 
Identifier http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/29954
316.334.2
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Трансформація кулінарних ідей: національна ідентичність американської кухні // Науковий вісник Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського. Філологічні науки (літературознавство): зб. наук. пр. / За ред. проф. Оксани Філатової. - № 1 (19), квітень 2017. - Миколаїв: МНУ імені В. О. Сухомлинського, 2017. - С.115 - 120.
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ