Record Details

РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА навчальної дисципліни «Теорія поля»

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА навчальної дисципліни «Теорія поля»
РНП "теорія поля"
 
Creator Северин, Володимир Святославович
 
Subject Електродинаміка
Теорія поля
Механіка
Максвел
Електромагнітне поле
 
Description Дисципліна “ Теорія поля” є одним з розділів базового курсу теоретичної фізики, що лежить в основі поглибленого вивчення всіх природничих наук. Вона є базовою для вивчення і засвоєння фундаментальних знань з фізики, оволодіння основними поняттями, принципами і підходами теоретичної фізики. Ці навички необхідні для формулювання як загальних, так і конкретних фізичних моделей та розробки методів дослідження фізичних явищ.
Основна мета полягає у одержанні базових знань з теорії поля та ознайомлення з основними поняттями, означеннями і методами класичної електродинаміки. Даний курс ставить за мету досконале вивчення теоретичних основ електрики та магнетиз-му та знайомство з сучасними підходами. Курс має на меті одержання студентами міцних і ґрунтовних знань з таких розділів дисципліни як: механіка та електродинаміка у чотирьохвимірному просторі-часі; система рівнянь Максвела у чотирьохвимірному вигляді; електромагнітне випромінювання; застосування рівнянь Максвела для опису явищ електрики та магнетизму; теорія електромагнітних хвиль;
Задачі вивчення навчальної дисципліни – навчити студентів вільно орієнту-ватися на рівні теоретичної фізики в основних фізичних явищах, пов’язаних з проявами електромагнітного поля, виробити навички практичного використання засвоєних знань, методів і підходів у подальшому навчанні та професійній діяль-ності.
Вивчення курсу є необхідним етапом теорфізичної освіти, яке закладає базу для подальшої спеціалізації.
 
Date 2016-10-06T10:39:26Z
2016-10-06T10:39:26Z
2014
 
Type Other
 
Identifier http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/22486
 
Language uk
 
Format application/msword
 
Publisher Національний авіаційний університет
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ