Record Details

Стратегічні прогнози щодо перспектив стратегічного партнерства для України

Репозитарій Національного Авіаційного Університету

View Archive Info
 
 
Field Value
 
Title Стратегічні прогнози щодо перспектив стратегічного партнерства для України
STRATEGIC PROGNOSES ACCORDING TO THE STRATEGIG PARTNERSHIP PERSPECTIVES FOR UKRAINE
СТРАТЕГИЧЕСКИЕ ПРОГНОЗЫ ОТНОСИТЕЛЬНО ПЕРСПЕКТИВ СТРАТЕГИЧЕСКОГО ПАРТНЕРСТВА ДЛЯ УКРАИНЫ
 
Creator Ржевська, Ніна Федорівна
 
Subject партнерство
стратегічне партнерство
умови стратегічного партнерства
моделі стратегічного партнерства
співробітництво
 
Description Умови встановлення стосунків стратегічного партнерства, – важливі для країн-партнерів стратегічні цілі, досягнути яких у рамках звичайної співпраці неможливо. Такими цілями можуть виступати: забезпечення господарського комплексу життєво важливими ресурсами (енергетичними, товарними, фінансовими, інформаційними); надійний і безпечний доступ до життєво важливих регіонів; спільне вирішення проблем безпеки (протидія організованій злочинності, нелегальній міграції, контрабанді зброї та наркотиків, агресивному сепаратизму, тероризму). Серед умов стратегічного партнерства - спільне бачення ключових проблем міжнародної політики, глобального та регіонального розвитку.
Щодо України, то нині вона працює над інституційним закріпленням стратегічного партнерства з США. За існуючих обставин, євроатлантична інтеграція є найбільш відповідною моделлю поведінки для України. Особливого значення для нашої держави, якій як запорука безпеки, стратегічно потрібен саме вступ до НАТО, куди входять США, набуває ріст військово-технічного співробітництва зі США за прямими контрактами Не менш стратегічним напрямком, ніж озброєння, є економічне співробітництво з означеним партнером. Особливо – створення спільних стратегічних підприємств. Наповнення стратегічного партнерства конкретним змістом відбувається залежно від специфіки цілей та завдань, що вирішуються за його допомогою.
 
Date 2019-07-16T13:54:03Z
2019-07-16T13:54:03Z
2018
 
Type Article
 
Identifier Ржевська Н.Ф. Стратегічні прогнози щодо перспектив стратегічного партнерства для України // Актуальні проблеми міжнародних відносин: Зб.наук.праць.- Вип..137.- КНУ імені Тараса Шевченка,2018. – С.4-12.
http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/39825
 
Language uk
 
Format application/msword
 
Publisher К.: КНУ імені Тараса Шевченка. Інститут міжнародних відносин
 

Технічна підтримка: НДІІТТ НАУ