Microbiota of spring barley leaves and grains under the influence of herbicide and biological preparation
Наукові журнали Національного Авіаційного Університету
View Archive InfoField | Value | |
Title |
Microbiota of spring barley leaves and grains under the influence of herbicide and biological preparation
Микробиота листьев и зерна ячменя ярового при действии гербицида и биопрепарата Мікробіота листків і зерна ячменю ярого за дії гербіциду і біопрепарату |
|
Creator |
Карпенко, В. П.; Уманський національний університет садівництва
Білоножко, В. Я.; Уманський національний університет садівництва Притуляк, Р. М.; Уманський національний університет садівництва Полторецький, С. П.; Уманський національний університет садівництва Мостов'як, І. І.; Уманський національний університет садівництва |
|
Subject |
—
microbiota; plants; seeds; spring barley; herbicide; biological preparation 57.02: 633.16: 631.151.6: 632.954: 631.811.98 — микробиота; растения; зерно; ячмень яровой; гербицид; биопрепарат 57.02: 633.16: 631.151.6: 632.954: 631.811.98 — мікробіота; листки; зерно; ячмінь ярий; гербіцид; біопрепарат 57.02: 633.16: 631.151.6: 632.954: 631.811.98 |
|
Description |
The impact of different rates of herbicide Lintur 70 WG (90; 100; 120 and 140 g/ha) applied separately and in the mixtures with biological preparation Agat-25K on the number of microbiota of spring barley leaves and grains was studied. It has been found that under the application of herbicide Lintur 70 WG applied separately and in the mixtures with biological preparation Agat-25K the number of epigenous bacteria of spring barley leaves increases and decreases with rates escalation of Lintur 70WG in the mixtures with Agat-25K. The lowest contamination of spring barley grains with microbiota is observed when the plantings are treated with the mixture of Lintur 70 WG100 g/ha + Agat-25K. While large grain size is being formed the number of epigenous bacteria in comparison with control decreases by 20% and the number of grain affected by subepidermal fungi – by 62%.
Исследовали влияние разных норм гербицида Линтур 70 WG (90; 100; 120 и 140 г/га), внесенных отдельно и совместно с биологическим препаратом Агат-25К, на численность микробиоты листьев и зерна ячменя ярового. Установлено, что при использовании гербицида Линтур 70 WG, как отдельно, так и в смесях с биологическим препаратом Агат-25К, численность эпифитных бактерий листьев ячменя ярового увеличивалась, но с возрастанием норм внесения Линтура 70 WG в смесях с Агатом-25К, их количество уменьшалась. Нименьшая контаминация зерна ячменя ярового микробиотой прослеживается при обработке посевов баковой смесью Линтур 70 WG 100 г/га + Агат-25К, где при формировании высокой крупности зерна, количество эпифитных бактерий, в сравнении с контролем, снижалась на 20 %, а процент зерна, пораженного субэпидермальными грибами – на 62%. Досліджували вплив різних норм гербіциду Лінтур 70 WG (90; 100; 120 і 140 г/га), внесених окремо і у поєднанні з біологічним препаратом Агат-25К, на чисельність мікробіоти листків і зерна ячменю ярого. Встановлено, що за використання гербіциду Лінтур 70WG як окремо, так і в сумішах із біологічним препаратом Агат-25К, чисельність епіфітних бактерій листків ячменю ярого збільшувалась, але з наростанням норм внесення Лінтуру 70WG у сумішах з Агатом-25К їх кількість зменшувалась. Найменша контамінація зерна ячменю ярого мікробіотою простежувалась за обробки посівів сумішшю Лінтур 70 WG 100 г/га + Агат-25К, де за формування вищої крупності зерна кількість епіфітних бактерій у порівнянні з контролем знижувалась на 20%, а частка зерна, ураженого субепідермальними грибами – на 62%. |
|
Publisher |
Національний авіаційний університет
|
|
Contributor |
—
— — |
|
Date |
2012-12-28
|
|
Type |
—
— — |
|
Format |
application/x-pdf
application/pdf application/pdf |
|
Identifier |
http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/3029
|
|
Source |
Problems of Environmental Biotechnology; № 2 (2012)
Проблемы экологической биотехнологии; № 2 (2012) Проблеми екологічної біотехнології; № 2 (2012) |
|
Language |
uk
|
|